HerNews.gr
Health

Κακές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία σας

Όλοι έχουμε συνήθειες στη ζωή μας που μερικές είναι πιο χρήσιμες από άλλες, όπως το βούρτσισμα των δοντιών ή το διάβασμα πριν τον ύπνο. Όμως, αν καπνίζετε μάλλον δεν είναι και τόσο καλό. Εντάσσεται θα λέγαμε στην κατηγορία των κακών συνηθειών που επηρεάζουν την υγεία μας. Αλλά όπως όλα στη ζωή, υπάρχει λύση. Μπορείτε να μάθετε πώς κόψετε τις κακές συνήθειες που έχετε μια και καλή και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

Παρακάτω μιλάμε για μερικές κακές συνήθειες για την υγεία σας και μοιραζόμαστε μαζί σας πρακτικές συμβουλές και στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να τις κόψετε μια για πάντα. 

Υπερβολική ενασχόληση με οθόνες

Η παρακολούθηση του Netflix κάθε μέρα ή η κύλιση στο κινητό μπορεί να φαίνονται ως κάτι μη κακό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο υπερβολικός χρόνος σε οθόνες μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην υγεία σας. 

Πρώτα απ’ όλα σας παρακινεί να ακολουθήσετε έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Επίσης το μπλε φως διαταράσσει τους κιρκάδιους ρυθμούς σας, προκαλώντας προβλήματα ύπνου. Η κατάθλιψη, το άγχος, η κακή αυτοεκτίμηση και η κακή γνωστική λειτουργία είναι όλοι παράγοντες κινδύνου από την υπερβολική χρήση κινητού και τηλεόρασης.

Το να κόψετε οποιαδήποτε συνήθεια απαιτεί να αφαιρέσετε τον πειρασμό. Για παράδειγμα, κάντε το τηλέφωνό σας δυσπρόσιτο το πρωί για να μειώσετε την επιθυμία να κάνετε κύλιση μόλις ξυπνήσετε. Ή αν σας αποσπάται εύκολα η προσοχή, τοποθετήστε το σε άλλο δωμάτιο, ενώ εργάζεστε.

Τρώτε τα νύχια σας

Το να τρώτε τα νύχια σας είναι συνήθως μια υποσυνείδητη απάντηση στο άγχος. Ωστόσο, αν είναι μια από τις κακές σας συνήθειες και το κάνετε τακτικά, δεν είναι καθόλου καλό, μακροπρόθεσμα. Περνάνε βακτήρια στο στόμα σας, με όλα αυτά που αγγίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης καταστρέφονται τα νύχια και τα πετσάκια σας. Και μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα στα δόντια σας.

Για να περιορίσετε αυτή την κακιά συνήθεια πρέπει να προσδιορίσετε τη βασική αιτία του άγχους σας. Βρείτε εναλλακτικές λύσεις για να ανακουφίσετε το στρες. Για παράδειγμα αρχίστε να μασάτε τσίχλα όταν νιώθετε πολύ πιεσμένες.

Κακή στάση του σώματος

Πολλές από εμάς τείνουμε να σκύβουμε, συχνά υποσυνείδητα. Αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει όλο το μυοσκελετικό μας σύστημα, να μειώσει την ευλυγισία μας και να διαταράξει την ισορροπία μας. Ωστόσο, ίσως η πιο εκπληκτική συνέπεια είναι ότι επηρεάζει την αναπνοή μας. Η αναπνοή απαιτεί μύες γύρω από το λαιμό και την κλείδα σας και η κακή στάση του σώματος εμποδίζει αυτούς τους μύες να λειτουργήσουν επαρκώς.

Η βελτίωση της στάσης σας μπορεί να μην σας είναι εύκολη στην αρχή. Χαλαρώστε τους ώμους σας, κρατήστε τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα σας και τραβήξτε την κοιλιά σας προς τα μέσα. Και αν κάθεστε, αλλάξτε συχνά θέσεις και κάντε σύντομους περιπάτους. 

6 Χαλαρωτικά χόμπι για να ξεκινήσετε το καλοκαίρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τροφές που πρέπει να τρώμε συχνά

Her News

Πως να περάσεις μόνη σου τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Her News

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Her News