HerNews.gr
Beauty

Μύθοι για την περιποίηση του δέρματος

Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πραγματικά γεγονότα από τους μύθους, ώστε να μην καταστρέψετε το δέρμα σας και να προκαλέσετε πρόωρες ρυτίδες και γήρανση.

Η περιποίηση του δέρματος είναι πολύ σημαντική για αυτό πρέπει να γνωρίζετε τι ισχύει και τι όχι. Ενώ ορισμένοι μύθοι για την περιποίηση του δέρματος είναι σχετικά αβλαβείς, άλλοι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές αντιδράσεις, αλλεργίες και βλάβες στο δέρμα σας. 

Σε αυτό το άρθρο, καταρρίπτουμε τους πιο συνηθισμένους μύθους ομορφιάς!

1. Μύθος: Τα φυσικά και βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα για το δέρμα σας

Είναι ένας κοινός μύθος ότι τα «φυσικά» και τα «βιολογικά» προϊόντα είναι πιο ασφαλή, αλλά στην πραγματικότητα, τα προϊόντα περιποίησης με φυσική βάση συχνά περιέχουν βότανα και αιθέρια έλαια που μπορεί να οδηγήσουν σε αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Επιπλέον, το “greenwashing” έχει γίνει συνηθισμένο στη βιομηχανία ομορφιάς, διάφορες εταιρείες μπορούν εύκολα να βάλουν “φυσικά” συστατικά στα προϊόντα τους, χωρίς να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς τους. Κάντε την έρευνά σας και επιλέξτε εταρείες που είναι «καθαρές» και όχι «φυσικές», καθώς τα καθαρά προϊόντα δεν περιέχουν τοξικά και επιβλαβή συστατικά.

2. Μύθος: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών

Μερικές γυναίκες πιστεύουν ότι η κρέμα ματιών δεν κάνει τίποτα στην πραγματικότητα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι έχει διαμορφωθεί με τα σωστά συστατικά για την συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου. Εάν έχετε μαύρους κύκλους αναζητήστε μια κρέμα ματιών με καφεΐνη και συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και ρετινόλη. Αυτά θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τη φλεγμονή, να εξαλείψετε τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους.

3. Μύθος: Η ακμή σημαίνει ότι δεν πλένετε το πρόσωπό σας

Η ακμή είναι μια περίπλοκη πάθηση του δέρματος που πηγαίνει πιο βαθιά από το πλύσιμο του προσώπου και την υγιεινή. Η ακμή αναπτύσσεται λόγω ενός συνδυασμού παραγωγής ελαίου, βακτηρίων, φραγμένων πόρων και φλεγμονών και επηρεάζεται από τις ορμόνες και το στρες. Πρέπει να εργαστείτε εσωτερικά και εξωτερικά για τη θεραπεία της ακμής, εστιάζοντας στο έντερο, το συκώτι και τις ορμόνες σας. Φυσικά πρέπει να χρησιμοποιείτε και συστατικά που δεν φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας σας.

Πώς θα εφαρμόσετε το μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Βερνίκι Νυχιών: Φυσικοί τρόποι για να το αφαιρέσεις

Her News b

Kate Middleton: H μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της και η νέα τάση των layers

HerNewskl

Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντιγηραντική κρέμα σώματος

Her News