HerNews.gr
Health

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Η μεσογειακή διατροφή έχει επανειλημμένα συσταθεί από οργανισμούς υγείας και ειδικούς ως διατροφικό πρόγραμμα που βοηθά στη βελτίωση της συνολικής υγείας σας. Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί πραγματικά να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μεσογειακή διατροφή απέτρεψε 17 λιγότερους θανάτους από οποιαδήποτε αιτία, 17 λιγότερα εμφράγματα και επτά λιγότερα εγκεφαλικά ανά 1.000 άτομα σε διάστημα πέντε ετών σε άτομα που διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Γιατί μπορεί η μεσογειακή διατροφή να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων;

Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η μεσογειακή διατροφή από μόνη της μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας.

Είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή σε φυτικές ίνες, που βοηθούν ειδικά στη διαχείριση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

Το ελαιόλαδο θεωρείται επίσης ότι είναι μια κύρια βιοδραστική τροφή, καθώς είναι πλούσιο σε υγιή για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Περιέχει φαινολικές ενώσεις που έχουν συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των θετικών επιδράσεων στην υγεία της καρδιάς.

Μια παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει επίσης πολλά λαχανικά. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά σε αυτά τα τρόφιμα βοηθούν στην προστασία από ασθένειες.

Πολλά φρούτα και λαχανικά είναι επίσης καλές πηγές καλίου, ένα μέταλλο που βοηθά στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Η μεσογειακή διατροφή είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Το ψάρι είναι για παράδειγμα μια βασική τροφή στη μεσογειακή διατροφή και παρέχει αντιφλεγμονώδη ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς.

Υπάρχουν επίσης έμμεσα οφέλη για την υγεία της καρδιάς από την μεσογειακή διατροφή. Ένα όφελος είναι το χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Με αυτή τη διατροφή τρώτε ολόκληρα τρόφιμα, λιγότερα επεξεργασμένα και παίρνετε περισσότερες φυτικές ίνες. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να πεινάτε λιγότερο, άρα δεν τρώτε συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το σάκχαρό σας είναι πιο σταθερό. Οι υγιεινές τροφές σας κάνουν να νιώθετε πιο γεμάτοι λόγω της περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε χαμηλότερο βάρος. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να υποστηρίξει την καλή υγεία της καρδιάς.

Τα μυστικά για την απώλεια βάρους μετά τα 50

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί τα φυσικά υφάσματα κάνουν καλό στην υγεία;

Her News

Αρχαία Ελληνική διατροφή: Στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ

Her News

Γιατί πρέπει να κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας;

Her News