HerNews.gr
Fitness

Πόνος στον αυχένα: Οι διατάσεις που θα σας ανακουφίσουν

Ο πόνος στον αυχένα έχει πολλές αιτίες, όπως η κακή στάση του σώματος, το ψυχικό στρες, ένας τραυματισμός και πολλά άλλα. Προσθέστε αυτές τις διατάσεις στη ρουτίνα σας και δείτε γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο!

Είτε ο πόνος οφείλεται στον ύπνο σε μια άβολη θέση, σε ένα ατύχημα ή στο να περνάτε πολύ χρόνο σκυμμένη πάνω από έναν υπολογιστή, ο πόνος στον αυχένα είναι αρκετά συνηθισμένος. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσετε. Αν και είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε, οι σωστές διατάσεις είναι το κλειδί για την αποφυγή πόνου, αλλά και για να ανακουφιστείτε.

Διατάσεις για τον πόνο στον αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εκτέλεση των παρακάτω διατάσεων. Μπορείτε να τις κάνετε κάθε μέρα, αν θέλετε. Για να ξεκινήσετε καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα με τα πόδια σας ίσια μπροστά σας. Το κεφάλι σας πρέπει να είναι όρθιο και να μην σκύβετε. Σφίξτε τα χέρια σας και φέρτε τα και τα δύο στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Πιέστε απαλά τα χέρια σας προς τα κάτω, σκύβοντας ελάχιστα το κεφάλι σας προς στο στήθος και κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα.

Ξαπλώστε ανάσκελα σε ένα στρώμα στο πάτωμα ή στο κρεβάτι με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Με τις παλάμες και τα πόδια σας να πιέζουν στο έδαφος, σηκώστε τους γοφούς σας από το πάτωμα. Σφίξτε τα χέρια σας κάτω από τη λεκάνη σας με τα χέρια σας σε έκταση και κρατήστε τα για 2 βαθιές εισπνοές και 2 βαθιές αναπνοές προς τα έξω. Επαναλάβετε 5 φορές.

Σταθείτε όρθιες και γυρίστε το πιγούνι σας 45 μοίρες προς τα αριστερά. Λυγίστε τον λαιμό σας προς τα κάτω (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αριστερό σας χέρι για μεγαλύτερο τέντωμα). Κρατήστε για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Μια ακόμη καλή διάταση για τον πόνο στον αυχένα είναι να στέκεστε πάλι όρθια και να τοποθετήσετε το ένα χέρι στο κάτω μέρος της πλάτης σας και το άλλο χέρι στην αντίθετη πλευρά του κεφαλιού σας. Κοιτάζοντας ευθεία μπροστά, τραβήξτε το κεφάλι σας προς τον ώμο σας μέχρι να νιώσετε ένα τέντωμα στον λαιμό σας. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Προπόνηση πριν τον ύπνο: Σωστό ή λάθος;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική που μπορείτε να κάνετε στην εγκυμοσύνη

Her News

Ποια προπόνηση καίει τις περισσότερες θερμίδες;

Her News

Ζάχαρη: Πως την περιορίζω από την καθημερινότητά μου;

Her News b