HerNews.gr
Health

Τροφές που πρέπει να τρώμε συχνά

Οι επιστήμονες εντόπισαν τρεις τροφές που θα μπορούσαν να σας προστατεύσουν από καρδιακές παθήσεις και το πιθανότερο είναι ότι δεν τρώτε αρκετές από αυτές, τόσο συχνά όσο θα έπρεπε.

Φρούτα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φρούτα βρίσκονται σε αυτή τη λίστα. Τα φρούτα είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, καθώς και θρεπτικά συστατικά, όπως τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων σε ωμή, μη επεξεργασμένη κατάσταση σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

Μάλιστα κάθε επιπλέον μερίδα φρούτου την ημέρα συσχετίζεται με 7% μείωση της στεφανιαίας νόσου. Τα φρούτα έχουν επίσης συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου, καθώς και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Ωστόσο, προσέξτε μην το παρακάνετε. Τα φρούτα περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις φυσικών σακχάρων. Επίσης η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και διάρροια, όταν καταναλώνονται υπερβολικά.

Λαχανικά

Και πάλι, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Όπως τα φρούτα, τα λαχανικά είναι γεμάτα με ένα ουράνιο τόξο θρεπτικών συστατικών. Είναι τροφές επίσης με χαμηλότερες θερμίδες και ζάχαρη από τα φρούτα.

Συγκεκριμένα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το λάχανο και το σπανάκι έχουν μελετηθεί για τις προστατευτικές τους ιδιότητες για την καρδιά. 

Όσπρια

Τα όσπρια περιλαμβάνουν πολλές τροφές που πρέπει να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Για παράδειγμα τα μπιζέλια, τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Γενικά τα όσπρια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών.

Μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση οσπρίων με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Επίσης αν καταναλώνετε όσπρια κάθε βδομάδα θα έχετε και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες μας βοηθά επίσης να παραμένουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι με το αίσθημα αυτό του κορεσμού, δεν θα τρώμε συνεχώς σνακ. Αυτό βέβαια μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στην μειωμένη επιθυμία για ζάχαρη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ούλα που ματώνουν: Τι μπορεί να συμβαίνει;

Her News b

Κόκκινο κρασί: Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Her News

Πόση ζέστη μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Her News