HerNews.gr
Beauty

Πώς θα κάνετε απολέπιση στα χείλη σας;

Εάν δεν κάνετε τακτικά απολέπιση των χειλιών σας, μπορεί να καταλήξετε με σκασμένα, ξεφλουδισμένα και πονεμένα χείλη. Κάνοντας απολέπιση μειώνετε την πιθανότητα τα χείλη σας να φτάσουν σε αυτήν την κατάσταση, για να μην αναφέρουμε ότι θα έχετε ένα πιο λαμπερό χαμόγελο στο τέλος!

Μαζί με τις άκρες των δακτύλων, τα χείλη έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό υποδοχέων αφής σε ολόκληρο το σώμα. Όταν οι υποδοχείς αφής συγκεντρώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αυξάνεται η αίσθηση της αφής, γι’ αυτό τα χείλη είναι τόσο ευαίσθητα και για αυτό είναι τόσο σημαντικό να φροντίζονται με τον σωστό τρόπο.

Λόγοι για να κάνετε απολέπιση στα χείλη σας

Με την απολέπιση θα αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά και σκασμένα χείλη, ειδικά όταν έχει πολύ ζέστη ή έχετε πάθει αφυδάτωση. 

Επίσης λειαίνει τα χείλη και εξισορροπεί τον τόνο των χειλιών για να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση αποχρωματισμού.

Είναι  μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία και μετά το χαμόγελό σας απλά θα λάμπει. Σίγουρα θα έχετε και χείλη για φίλημα!

Πώς να κάνετε απολέπιση;

Η απολέπιση των χειλιών σας στο σπίτι είναι πραγματικά εύκολη. Διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην το κάνετε! Θα πρέπει να κάνετε απολέπιση στα χείλη σας όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, διαφορετικά, μπορεί να καταλήξετε να κάνετε περισσότερη ζημιά παρά καλό.

Πρώτα θα πρέπει να  βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν βρωμιές ή υπολείμματα στα χείλη σας. Έπειτα βρέξτε λίγο τα χείλη για να επιτρέψετε στο scrub χειλιών να γλιστράει πιο εύκολα. Χρησιμοποιείστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και κάντε με απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ στα χείλη. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση και με ένα βαμβάκι, αν θέλετε. 

DIY scrub χειλιών με ζάχαρη και μέλι

Θα χρειαστείτε 1/4 του κουταλιού του γλυκού καστανή ζάχαρη, 1/4 του κουταλιού του γλυκού μέλι και 1/4 του κουταλιού του γλυκού λάδι καρύδας. Τα ανακατεύετε όλα μαζί κι είναι έτοιμο.

Tips ομορφιάς για γυναίκες άνω των 40 ετών

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Met Gala 2023: To Half ponytail γίνεται η αγαπημένη μας τάση του καλοκαιριου

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: H τέλεια απόχρωση για το γιορτινό μανικιούρ σας!

HerNewskl

Σγουρά μαλλιά: Tips για τέλειες μπούκλες

Her News