HerNews.gr
Beauty

Tips ομορφιάς για γυναίκες άνω των 40 ετών

Πολλές γυναίκες άνω των 40 ετών παραμελούν την περιποίηση του δέρματος και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το μακιγιάζ. Αλλά εδώ μοιραζόμαστε μια λίστα με tips ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε ένα νεανικό δέρμα και λιγότερες ρυτίδες.

Φορέστε αντηλιακό καθημερινά

Ενώ θα πρέπει να το εφαρμόζετε σε όλη σας τη ζωή, το αντηλιακό είναι απίστευτα σημαντικό για τη γήρανση του δέρματος. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε τόσο το καλύτερο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Φορέστε αντηλιακό κάτω από το μακιγιάζ σας καθημερινά, είτε έχει λιακάδα, είτε συννεφιά έξω και είτε θα περάσετε τη μέρα σας μέσα, είτε έξω. Το αντηλιακό πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, ό,τι κι αν γίνει, ακόμα και τον χειμώνα.

Αποφύγετε το υπερβολικό foundation

Το ώριμο δέρμα τείνει να είναι πιο ξηρό και έχει περισσότερες λεπτές γραμμές, επομένως θα θέλετε να μείνετε μακριά από πιο βαριά προϊόντα. Ένα από τα καλύτερα tips ομορφιάς για εσάς είναι η χρήση ενός ενυδατικού foundation μόνο σε περιοχές όπου χρειάζεστε λίγη επιπλέον κάλυψη για τις κηλίδες και τις μελάγχρωση.

Δοκιμάστε τα κρεμώδη προϊόντα

Τα κρεμώδη ή υγρά foundation και τα κρεμ ρουζ μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι για την ώριμη επιδερμίδα. Η πούδρα μπορεί να εγκατασταθεί στις λεπτές γραμμές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τονίσει τις ρυτίδες, ειδικά γύρω από την περιοχή των ματιών σας. Το δέρμα τείνει επίσης να ξηραίνεται όσο ωριμάζετε. Οπότε, τα προϊόντα σε μορφή κρέμας θα παρέχουν στο δέρμα σας περισσότερη υγρασία. 

Αναζητήστε συστατικά που γεμίζουν το δέρμα

Καθώς γερνάμε, η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα μας επιβραδύνεται. Επίσης η βλάβη από τον ήλιο οδηγεί σε έλλειψη υγρασίας στο δέρμα. Αυτό μπορεί να αφήσει το ώριμο δέρμα πιο ξηρό και χαλαρό. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, αναζητήστε primer, foundation και concealers με συστατικά που γεμίζουν το δέρμα. Για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά, βοηθάνε πολύ.

Μύθοι για την περιποίηση του δέρματος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Khloe Kardashian: Έκανε το πιο κομψό χρώμα στα μαλλιά της

HerNewskl

Θεραπεία hifu: Η επαναστατική μέθοδος χωρίς νυστέρι που προσφέρει σύσφιγξη σε πρόσωπο & σώμα

Her News

Αναστασία Δημητρά: Έκανε το πιο glossy μακιγιάζ για το 2023

HerNewskl