HerNews.gr
Beauty

Μαύρισμα: Δείτε πώς θα διαρκέσει περισσότερο

Το καλοκαίρι βρίσκεται εδώ κι εκτός από το μαύρισμα, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε τον ήλιο. Το να περνάτε χρόνο στη θάλασσα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης, άρα και στην καλύτερη διάθεση. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε τη βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για τα οστά, το δέρμα και τα δόντια.

Ωστόσο, το μειονέκτημα ενός λαμπερού μαυρισμένου δέρματος είναι ένα έγκαυμα, εάν δεν μαυρίζετε σωστά. Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε το μαύρισμά σας να διαρκεί περισσότερο, χωρίς να καείτε, διαβάστε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρετε.

Απολέπιση δέρματος

Ένα από τα σημαντικά βήματα για να έχετε ένα τέλειο μαύρισμα είναι η σωστή προετοιμασία. Η απολέπιση του δέρματος και η απαλλαγή από το νεκρά κύτταρα είναι απαραίτητα για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μια σημαντική σημείωση όμως, μην κάνετε απολέπιση αμέσως πριν την ηλιοθεραπεία, γιατί τότε το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο για να εκτεθεί στον ήλιο.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας

Πολλές γυναίκες πιστεύουν λανθασμένα ότι η εφαρμογή αντηλιακού θα τις εμποδίσει να μαυρίσουν. Αντίθετα, θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από το κάψιμο, με αποτέλεσμα το μαύρισμα σας να γίνει σωστά και να έχει διάρκεια. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό μπορεί να βλάψει το δέρμα σας και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με προστασία UVA και UVB. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο μην αναζητήσετε κάποιο αντηλιακό με δείκτη προστασίας κάτω από SPF 30.

Μαυρίστε σωστά

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το δέρμα χρειάζεται το πολύ 2 με 3 ώρες για ένα σωστό μαύρισμα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το δέρμα σας δεν θα γίνεται πλέον πιο σκούρο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο διάστημα που το σώμα σας μπορεί να δημιουργήσει μελανίνη, τη χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα. Ως επιπλέον συμβουλή, κάντε τακτικές βουτιές στην πισίνα ή στη θάλασσα και εφαρμόστε ξανά το αντηλιακό σας και το λάδι μαυρίσματος για ένα άψογο μαύρισμα.

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Περνώντας πολλές ώρες στον ήλιο, το δέρμα αφυδατώνεται, γι’ αυτό η μετέπειτα φροντίδα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στη διαδικασία μαυρίσματος. Πίνετε πολύ νερό και μην ξεχνάτε την ενυδατική σας κρέμα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα after sun προϊόν που θα ενυδατώσει, αλλά και θα δροσίσει το δέρμα σας μετά την έκθεση στον ήλιο.

3 Προϊόντα περιποίησης που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα πριν τα 30 της

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mob wife bob: Το hair look που ήρθε να καταρρίψει την clean girl αισθητική

HerNewskl

Εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα απαγορευτικά skincare συστικά;

HerNewskl

Πως θα επιλέξω το σωστό άρωμα για εμένα;

Her News b