HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Συναισθηματικές αλλαγές που μπορεί να βιώσετε

Η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ συναισθηματική εμπειρία. Αυτούς τους 9 μήνες θα βιώσετε πολλές αλλαγές στη διάθεσή σας, οι οποίες όμως είναι φυσιολογικές. Τα συναισθήματα αλλάζουν, αλλά αυτό που έχει σημασία πάνω απ’ όλα είναι να είστε καλά εσείς και το μωράκι σας.

Γιατί οι γυναίκες έχουμε εναλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πολλές γυναίκες προσβλέπουν στην εγκυμοσύνη και τη μητρότητα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αλλά μόλις μείνετε έγκυος, μπορεί να βιώσετε καταστάσεις και συναισθήματα για τα οποία δεν ήσασταν προετοιμασμένες.

Σίγουρα είτε μιλάμε για μια προγραμματισμένη εγκυμοσύνη, είτε απλά προέκυψε και δεν το περιμένατε, η ζωή σας θα αλλάξει από δω και στο εξής, όπως και το σώμα σας, αυτούς τους 9 μήνες.

Συμβαίνει πολλές φορές, οι γυναίκες που περίμεναν να αισθάνονται φόβο να είναι εκπληκτικά άνετες με την εγκυμοσύνη τους. Από την άλλη όσες πίστευαν ότι ήταν έτοιμες, μπορεί ξαφνικά να νιώσουν μια αβεβαιότητα.

Στην πραγματικότητα, τα συναισθήματα μιας γυναίκας αλλάζουν με κάθε τρίμηνο που περνά και κάθε φάση φέρνει τα δικά της συναισθηματικά ζητήματα.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, μπορεί να δυσκολευτείτε με το ίδιο το γεγονός ότι είστε έγκυος. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, μπορεί να εστιάσετε στην ιδέα ότι θα έχετε πραγματικά ένα μωρό.

Στο τρίτο τρίμηνο, πιθανότατα θα επεκτείνετε περαιτέρω αυτή τη σκέψη και θα αναλογιστείτε τις ευθύνες – και τις χαρές – του να είσαι μητέρα. Όπως και να το δούμε, είναι μια μεγάλη συναισθηματική προσαρμογή!

Αλλαγή ρόλων

Η εγκυμοσύνη αλλάζει επίσης τη δυναμική της οικογένειας. Εάν αυτό είναι το πρώτο σας μωρό, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι πλέον θα έχετε την ευθύνη όχι μόνο του εαυτού σας, αλλά και μιας ακόμη ζωής. Δεν θα είστε απλά σύζυγος ή σύντροφος, αλλά θα γίνετε και μαμά.

Αν έχετε ήδη παιδιά το να φέρετε ένα νέο μικρό μωρό στην οικογένεια μπορεί να είναι αγχωτικό μερικές φορές, ακόμη και κάτω από τις πιο ευτυχισμένες περιστάσεις. Βέβαια τα συναισθήματά σας πάντα μπορούν να μεγεθυνθούν από τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας.

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την πρωινή ναυτία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διατροφή και Γονιμότητα: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας συμβουλεύει

Her News

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Καταρρίπτοντας μύθους! – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας ενημερώνει

Her News

Εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα;

Her News