HerNews.gr
Beauty

Ρετινόλη: Όσα πρέπει να ξέρεις για την καλύτερη αντιγηραντική ουσία

Εμείς οι γυναίκες ανησυχούμε συχνά για το δέρμα μας και πώς μπορούμε να το φροντίσουμε. Εδώ λοιπόν έρχεται η ρετινόλη. Είναι η καλύτερη αντιγηραντική ουσία και υπάρχει λόγος που το λέμε αυτό.

Η ρετινόλη βοηθά στη διατήρηση της κατάστασης του δέρματος, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Παρέχει μια σειρά από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και της λαμπερής εμφάνισης.

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α στην οικογένεια των ρετινοειδών. Τα ρετινοειδή ωφελούν το δέρμα σας με πολλούς τρόπους.

Ρυθμίζουν την παραγωγή ελαίου, αποτρέπουν τα ξεσπάσματα και ενισχύουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος.

Τα ρετινοειδή ενισχύουν επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, ακόμη και τον τόνο του δέρματος και αποτρέπουν τις λεπτές γραμμές.

Συγκεκριμένα η ρετινόλη είναι η πιο ισχυρή μορφή βιταμίνης Α και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο τη νύχτα. Θα πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα, το οποίο να είναι καλά ενυδατωμένο.

Είναι διαθέσιμη σε πολλές μορφές, όπως ορούς, κρέμες, τζελ ή ακόμα και σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ρετινόλη όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα.

Εάν εμφανίσετε ερυθρότητα ή κνησμό, διακόψτε αμέσως τη χρήση της ρετινόλης. Ξεκινήστε με ένα προϊόν χαμηλής συγκέντρωσης.

Επιλέγοντας το σωστό ρετινοειδές

Η επιλογή του ρετινοειδούς είναι κρίσιμη. Θα πρέπει πάντα να βασίζεται στον τύπο του δέρματός σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε ήπια ρετινοειδή. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα με ρετινόλη μεταξύ 0,01% ως 0,04% είναι ήπια και αυτά με ρετινόλη μεταξύ 0,05% ως 0,1% είναι μέτρια.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε προϊόντα ρετινόλης που περιέχουν ρετινόλη μεταξύ 0,03% και 0,1%. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε προϊόντα ρετινόλης που περιέχουν ρετινόλη μεταξύ 0,1% και 0,2%.

Μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε τον δερματολόγο σας για να σας παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να επιλέξετε το καλύτερο προϊόν για εσάς.

Κρέμα χεριών: Πώς θα επιλέξετε σωστά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Μαύρα στίγματα: 4 τρόποι να τα περιορίσετε

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Αυτή είναι η αγαπημένη της μάσκα προσώπου!

HerNewskl

Jennifer Lopez: Έκανε το πιο απλό χτένισμα για την ημέρα των γενεθλίων της

HerNewskl