HerNews.gr
Health

Tips για τέλειο και ξεκούραστο ύπνο

Όταν έχετε έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο σίγουρα νιώθετε πιο καλά. Προκειμένου ένας ενήλικας να λειτουργεί πλήρως κατά τη διάρκεια της ημέρας χρειάζεται 7 με 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Φυσικά, η ποσότητα ύπνου που χρειαζόμαστε διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Καθώς κάνουμε τόσο πολυάσχολες ζωές, ο ύπνος 5 ή 6 ωρών μπορεί να ακούγεται καλός για μερικούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα όμως θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα.

Για να αισθάνεστε καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να κοιμάστε καλά τη νύχτα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδί που μπορείτε να κουνήσετε για να έχετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο. Αλλά υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.

Ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα, είναι σημαντικό να αφήσετε χρόνο το βράδυ για να αποσυμπιεστείτε και να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο. Αυτό δεν σημαίνει να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα σιωπηλό καταφύγιο. Μόνο μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας και να ηρεμήσουν το πολυάσχολο μυαλό σας, διευκολύνοντας τη μετάβαση από τη μέρα στη νύχτα.

Η μουσική μπορεί να σας ηρεμήσει

Αντί να ακούτε τις ειδήσεις όταν επιστρέφετε στο σπίτι, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική. Ενώ η κλασική μουσική έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και το άγχος, οποιαδήποτε μουσική που απολαμβάνετε θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να φτιάξετε τη διάθεσή σας.

Σκεφτείτε να περιορίσετε την καφεΐνη και το αλκοόλ μέσα στην ημέρα

Μέρος της διαδικασίας του να έχετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο είναι να προετοιμαστείτε από νωρίς το απόγευμα. Έτσι πρέπει να περιορίσετε την καφεΐνη και το αλκοόλ ιδανικά μετά το μεσημεριανό σας γεύμα. Επίσης αποφύγετε φαγητά που μπορούν να ενοχλήσουν το στομάχι σας.

Χαμηλώστε τα φώτα όταν είστε σπίτι το βράδυ

Αντί να ανάβετε ένα έντονο φως, σκεφτείτε λάμπες με πιο χαμηλό φως ή κεριά για να δημιουργήσετε μια πιο γαλήνια ατμόσφαιρα. Επίσης, το έμμεσο φως διαταράσσει λιγότερο τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς του σώματος, οπότε έχετε έναν πιο ποιοτικό ύπνο.

Τρόποι χαλάρωσης μετά την δουλειά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου

Her News

Πόσο κακό είναι να κοιμάσαι χωρίς να πλύνεις τα δόντια σου;

Her News

Οι 4 «χρυσοί κανόνες» για το πώς να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο

Her News