HerNews.gr
Beauty

Μαύρα στίγματα: 4 τρόποι να τα περιορίσετε

Μαύρα στίγματα: 4 τρόποι να τα περιορίσετε

Τα μαύρα στίγματα παρουσιάζονται πολύ συχνά στο δέρμα μας και οι αιτίες που τα προκαλούν μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και από περίσταση σε περίσταση.

Τι είναι όμως αυτά τα μαύρα σημάδια; Πού οφείλονται; Και πώς μπορείτε να τα περιορίσετε; Σίγουρα η απομάκρυνσή τους με τα δάχτυλα και τα νύχια σας είναι μια δελεαστική, αλλά ταυτόχρονα μια εντελώς λάθος επιλογή. 

Μερικές φορές η επίσκεψη στο δερματολόγο σας είναι απαραίτητη, ενώ από την άλλη μπορείτε να ακολουθήσετε τις τέσσερις πολύ απλές, αλλά θαυματουργές λύσεις που σας προτείνουμε. 

Οι 4 λύσεις που περιορίζουν τα μαύρα στίγματα

  1. Το Αντηλιακό:

Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία προκαλεί εμφάνιση μαύρων στιγμάτων όλες τις εποχές του έτους, ακόμα και το χειμώνα. Για αυτό είναι απαραίτητη η χρήση του κατάλληλου αντηλιακού όλο το έτος, όταν βγαίνετε πρωινές ή μεσημεριανές ώρες από το σπίτι σας. Αφού, η έκθεση στον ήλιο προκαλεί διεύρυνση των υπαρχόντων πόρων και εμφάνιση νέων.

2. Σαλικυλικό οξύ και Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου: 

Για κορυφαία απολέπιση και ελάττωση των στιγμάτων αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα, ενώ συναντώνται σε κρέμες, μάσκες και τζελ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για πετυχημένα αποτελέσματα, καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο για να αποφύγετε την εμφάνιση ξηρότητας. 

3. Η ενυδατική:

Η ενυδατική μπορεί να είναι θαυματουργή για το πρόσωπό σας. Ωστόσο, η επιλογή μίας ακατάλληλης ενυδατικής για τον τύπο της επιδερμίδας και τις ανάγκες της μπορεί να επιδεινώσει τα μαύρα στίγματα και να πολλαπλασιάσει την εμφάνιση αυτών. 

4. Ρετινοειδή:

Μαύρα στίγματα: 4 τρόποι να τα περιορίσετε

Τα ρετινοειδή είναι κορυφαία στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που οδηγούν στα μαύρα στίγματα, ενώ περιορίζουν και τις δυσχρωμίες του δέρματος. 

https://hernews.gr/2023/01/09/enydatosi-3-tropoi-gia-enudatwmeno-derma-meta-to-ntouz/

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κλέλια Ανδριολάτου: Δοκίμασε κι εκείνη το Barbiecore κραγιόν

Her News

Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ: Συμβουλές από την Make up artist Ρια Κανακάρη

Her News

Strobing: Η τάση που προσφέρει εφέ λάμψης λίγο πριν το φθινοπώρο

HerNewskl