HerNews.gr
DECORNEWS

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα πιάτα στην κουζίνα;

Σε γενικές γραμμές, η μεγάλη ποσότητα αποθήκευσης σε μια κουζίνα είναι αρκετά ευέλικτη, αλλά όταν πρόκειται για τα πιάτα σας, αν το αφήσετε μέχρι να ετοιμαστεί η κουζίνα σας για να αποφασίσετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι επιλογές σας είναι περιορισμένες. 

Η λανθασμένη αποθήκευση πιάτων στην κουζίνα μπορεί να σημαίνει σπατάλη χώρου, μη βέλτιστη τοποθέτηση και ακόμη και να διατρέχει τον κίνδυνο να καταστρέψει το ντουλάπι σας ή τα πιάτα σας. 

Αλλά είτε είστε στην αρχή μιας ανακαίνισης κουζίνας είτε προσπαθείτε να κάνετε μια υπάρχουσα κουζίνα να λειτουργεί καλύτερα, υπάρχουν μερικά κόλπα για την αποθήκευση πιάτων που χρησιμοποιούν τόσο οι σχεδιαστές όσο και οι επαγγελματίες οργανωτές για να βοηθήσουν μια κουζίνα να λειτουργεί λίγο πιο ομαλά. 

1. Επάνω ντουλάπια

Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε πιάτα σε ένα ντουλάπι, ένα πάνω ντουλάπι είναι γενικά η καλύτερη επιλογή. Τα πιάτα είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα είδη στην κουζίνα σας, κάτι που το πιάνετε πολλές φορές την ημέρα και θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αυτά χωρίς να σκύβετε. Τα ντουλάπια με ρυθμιζόμενα ράφια είναι υπέροχα γιατί σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το χώρο ανάλογα με το μέγεθος των πιάτων σας, επιτρέποντάς σας να τοποθετείτε διαφορετικούς τύπους πιάτων και να τα στοιβάζετε αποτελεσματικά.

2. Βαθιά συρτάρια

Όταν ενσωματώνετε αποθήκευση πιάτων στο κάτω μισό της κουζίνας σας, ένα βαθύ συρτάρι είναι μια πολύ καλύτερη ιδέα από ένα ντουλάπι όσον αφορά την πρακτικότητα.  Είναι εύκολα προσβάσιμα σε όλους και μπορείτε να σχεδιάσετε την κουζίνα σας έτσι ώστε να έχει ένα μεγάλο συρτάρι ακριβώς δίπλα στο πλυντήριο πιάτων. 

3. Ανοιχτά ράφια

Η μοντέρνα τάση της κουζίνας είναι μια απομάκρυνση από τα πάνω ντουλάπια, χρησιμοποιώντας ανοιχτά ράφια. Είναι όμως το κατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσετε τα πιάτα σας; Όχι μόνο προσφέρουν εύκολη πρόσβαση, παρέχουν επίσης την ευκαιρία να επιδείξετε όμορφα κεραμικά, δημιουργώντας μια ζωντανή αίσθηση που προσκαλεί την αυθεντικότητα στο χώρο. Είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε προσωπικότητα και χρώμα στην κουζίνα σας και να ελευθερώσετε τα κλειστά ντουλάπια και τα συρτάρια σας για πιο αντιαισθητικά είδη κουζίνας.

4. Σχάρες για πιάτα

Οι σχάρες για πιάτα μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων σε οποιαδήποτε κουζίνα με λίγο διαθέσιμο χώρο στον τοίχο, επομένως μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη εάν δυσκολεύεστε να βρείτε το σωστό σημείο για την αποθήκευση των πιάτων. Αυτά τα ράφια μπορούν να χωρέσουν πιάτα, φλιτζάνια ή κούπες, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης συνήθως για να κρεμάσουμε κατσαρόλες και τηγάνια. Αυτά τα στοιχεία μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στο ντουλάπι σας εάν θέλετε ένα πιο μινιμαλιστικό στυλ κουζίνας. 

Τι πρέπει να αποφύγετε σε μια μικρή κουζίνα – Ειδικά εάν θέλετε να δείχνει μεγαλύτερη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 λάθη που κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ακατάστατη από ότι είναι στην πραγματικότητα και πώς να τα αποφύγετε

HerNews ka

Το μαύρο στην διακόσμηση; Δες με ποια χρώματα θα το συνδυάσεις

Her News

Τι δεν πρέπει να τα καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας!

Her News