HerNews.gr
Σχέσεις

Λόγοι για τους οποίους το φιλί είναι σημαντικό στις σχέσεις

Το φιλί σε μια σχέση προκαλεί ένα δυνατό συναίσθημα για τον σύντροφό σου και παράλληλα μπορεί να πυροδοτήσει πυροτεχνήματα στο σώμα και το μυαλό σου.

Αυτή είναι μια εξαιρετικά οικεία πράξη που σημαίνει πολλά πράγματα, όπως στοργή, αγάπη, συγνώμη και πολλά άλλα.

Ένα απλό φιλί μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς και τον σύντροφό σας.

Είναι απαραίτητο να φιλάτε τον σύντροφό σας για να του δείχνετε ότι είστε συνδεδεμένες μαζί του συναισθηματικά και σωματικά. Επιπλέον, θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι το φιλί έχει πολλά οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία. 

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους το φιλί θεωρείται τόσο σημαντικό στη σχέση σας.

Αυξάνει την οικειότητα

Τα φιλιά είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας συναισθηματικά και ψυχικά. Αυτή η απλή φυσική πράξη μπορεί να πυροδοτήσει στιγμές οικειότητας και βαθιάς σύνδεσης μεταξύ σας. Σας επιτρέπει επίσης να ενισχύσετε τον δεσμό σας με τον σύντροφό σας και να είστε πιο ευάλωτοι και οικείοι ο ένας με τον άλλον, σε βαθύτερο επίπεδο.

Ανακουφίζει από το άγχος

Στην πραγματικότητα, το φιλί απελευθερώνει ορμόνες «καλής αίσθησης» όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη που μειώνουν το άγχος και σας κάνουν να νιώθετε φρέσκες και χαρούμενες. Η διατήρηση του στρες μπορεί να είναι επιζήμια για την ψυχική και σωματική υγεία σας. Είναι απαραίτητο να ζήσετε μια ζωή χωρίς άγχος, παρά τις καθημερινές προκλήσεις που σας εμποδίζουν να το κάνετε. Κάτι τόσο απλό όσο το φιλί μπορεί να διώξει κάθε σημάδι στρες.

Χτίζει εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες μιας σχέσης και του γάμου, αλλά μπορεί επίσης να είναι και ο πιο δύσκολος να κερδηθεί. Ένα φιλί πάντα δείχνει στον σύντροφό σου ότι τον υποστηρίζεις, τον φροντίζεις και τον αγαπάς, κάθε μέρα.

Εκτός από όλες τις συναισθηματικές και διανοητικές συνδέσεις, το φιλί χτυπά μερικές καλές ορμόνες αγάπης στο σώμα σας. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να αποπλανείτε τον σύντροφό σας. 

Σχέση: Ερωτήσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά στον σύντροφό σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Zombieing: Μετά το γνωστό σε όλες μας “ghosting” έρχεται ο νέος όρος – Η σημασία του

HerNews ka

Οι 4 φίλες που χρειάζεσαι στην ζωή σου

Her News

Dry Dating: Η τάση που θέλει τους νέους να βγαίνουν ραντεβού χωρίς να πίνουν αλκοόλ

HerNewskl