HerNews.gr
Σχέσεις

Οι 4 φίλες που χρειάζεσαι στην ζωή σου

Οι αληθινές φίλες βελτιώνουν τη ζωή μας, μας κάνουν να νιώθουμε ότι έχουμε υποστήριξη και αγάπη και ενισχύουν τη συνολική μας ευτυχία. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ακόμη ότι οι φιλίες είναι τόσο σημαντικές για την υγεία, την ευεξία και τη μακροζωία μας, όσο η διατροφή και η άσκηση.

Τι είδους φίλες μας κάνουν πιο ευτυχισμένες; Έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται από τρεις έως πέντε στενούς φίλους για να επιτύχουν τη βέλτιστη ικανοποίηση από τη ζωή. Γενικά δεν έχουμε αρκετό χρόνο ή συναισθηματική ενέργεια για να διατηρήσουμε περισσότερες στενές φίλες πλέον στη ζωή μας. 

Οι πιο χαλαρές σχέσεις με φίλες με τους οποίες δεν είσαι τόσο κοντά μπορεί να είναι εξίσου πολύτιμες. Ειδικά καθώς οι κοινωνικές μας ανάγκες αυξάνονται και αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ακολουθεί μια ματιά στις 4 φίλες που χρειαζόμαστε για βέλτιστη ευτυχία και ευημερία.

Η κολλητή

Με την κολλητή γνωρίζεσαι εδώ και πολλά χρόνια και είναι μαζί σου σε όλα τα σκαμπανεβάσματα. Αν και μπορεί να υπάρχουν περίοδοι που δεν είστε σε επαφή, μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που το σταματήσατε ανά πάσα στιγμή. Οι στενές  φιλίες είναι πιο σημαντικές για την ψυχική υγεία. 

Φίλες μια ζωή

Μπορεί να υπάρχει μια διαφορά με την κολλητή. Τις φίλες που ξέρεις μια ζωή, έχεις μεγαλώσει μαζί τους και σας συνδέει μια οικογενειακή φιλία. Ξέρουν τους γονείς σου, τα αδέρφια σου και ήσασταν μαζί σε όλη την παιδική σας ηλικία. Αν και μπορεί να μην μιλάτε τακτικά, υπάρχει ένα βάθος κατανόησης που σε βοηθά να νιώθεις μια σταθερότητα και ασφάλεια για αυτή την φιλία.

Οι φίλες στη δουλειά

Δεν νομίζω ότι εύκολα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τη συναισθηματική υποστήριξη που λαμβάνουμε από τις φίλες στη δουλειά. Τουλάχιστον όχι μέχρι να βρεθούμε σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον. Το να έχεις πραγματικές φιλίες εκεί που εργάζεσαι είναι πολύ σημαντικό. Σε βοηθάνε να αντέχεις, να μην τα παρατάς και πάντα μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση.

Φίλες στο ίδιο κεφάλαιο της ζωής

Καθώς προχωράμε σε διαφορετικές φάσεις της ζωής, είναι σημαντικό να μας υποστηρίζουν άλλες γυναίκες, που βιώνουν τους ίδιους αγώνες ταυτόχρονα. Είτε προετοιμάζεσαι για γάμο, είτε είσαι έγκυος στο πρώτο σου παιδί, χρειάζεσαι κάποια που σε καταλαβαίνει πραγματικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 λόγοι για να φιλάς πιο συχνά

Her News

Αργεί να απαντήσει στα μηνύματα σου; Σου έχουμε βρει τη λύση!

HerNewskl

Αν δεν βρεις μήνυμα του όταν ξυπνήσεις, μάλλον γνωρίζεις μέσα σου την απάντηση…

HerNewskl