HerNews.gr
Beauty

Makeup Look: Πώς να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου με τον καύσωνα;

μακιγιάζ

Το μυστικό για ένα σταθερό μακιγιάζ είναι η χρήση μιας βάσης ή primer πριν από την εφαρμογή του υπόλοιπου makeup look.

Η βάση λειτουργεί ως ένα είδος “κόλλας” που κρατάει τα προϊόντα σταθερά στο δέρμα και παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή στο makeup look.

Tα primers διατίθενται σε διάφορες μορφές, όπως κρέμες, ζελέ ή σπρέι, και μπορούν να εφαρμοστούν πριν από τη βάση makeup ή απευθείας στο δέρμα. Η εφαρμογή της βάσης πριν από το μακιγιάζ βοηθά στη δημιουργία μιας ομοιόμορφης και λείας επιφάνειας, προετοιμάζοντας το δέρμα για την εφαρμογή της βάσης, του concealer, της πούδρας και του υπόλοιπου makeup look.

Flawless makeup: Πώς να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου με τον καύσωνα;

Η βάση δημιουργεί μια αόρατη “μπάρα” ανάμεσα στο δέρμα και τα προϊόντα makeup, αποτρέποντας έτσι την απορρόφηση του μακιγιάζ από το δέρμα και την εμφάνιση ανεπιθύμητων μουτζουρών και αλλοιώσεων. Επιπλέον, η βάση μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της λιπαρότητας του δέρματος.

Για να επιτύχετε το σταθερό makeup look, αρχίστε εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα βάσης σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα. Απλώστε την ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στην Τ ζώνη (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και στις περιοχές όπου έχετε μεγαλύτερη τάση για λιπαρότητα.

Αφού εφαρμόσετε τη βάση, ακολουθήστε με την κανονική σειρά το υπόλοιπο μακιγιάζ, όπως την καλυπτική κρέμα ή το concealer, την πούδρα, τις σκιές, το eyeliner, την μάσκαρα και το κραγιόν.

Συνεχίζοντας, για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την αντοχή του, μπορείτε να εφαρμόσετε μια λεπτή στρώση πούδρας μετά την εφαρμογή της βάσης και πριν από την εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων.

Η πούδρα βοηθά στην απορρόφηση του επιπλέον λιπαρού φυσίγγου και δημιουργεί ένα ματ αποτέλεσμα, εμποδίζοντας το μακιγιάζ να “λιώσει” και να αλλοιωθεί.

Επίσης, για να διατηρήσετε το μακιγιάζ σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα setting spray. Το setting spray είναι ένα προϊόν που ψεκάζετε ελαφρώς στο πρόσωπο μετά την ολοκλήρωση του μακιγιάζ και βοηθά στη δημιουργία ενός αόρατου φιλμ που διατηρεί το μακιγιάζ σταθερό και αναλλοίωτο.

Makeup Trends: 10 τάσεις στο μακιγιάζ για το καλοκαίρι του 2023

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Beauty: Τα μεγαλύτερα trend στο μακιγιάζ που θα μιλούν όλοι για αυτά το 2023

HerNews ka

Hailey Bieber: Έφερε την άνοιξη στο φθινόπωρο με αφορμή το Halloween

HerNewskl

Prada: Λανσάρει για πρώτη φορά προϊόντα για μακιγιάζ και skincare

HerNewskl