HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές, ζέστη και νεφώσεις

Στην υπόλοιπη χώρα, η μέρα θα ξεκινήσει με καλύτερο καιρό και αραιή συννεφιά, που όμως θα πυκνώσει όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Η πιθανότητα να βρέξει είναι μικρότερη στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές

Η αστάθεια, δηλαδή θα επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ορεινής ηπειρωτικής χώρας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό την υπόλοιπη χώρα. Στα νησιά ο καιρός θα είναι αίθριος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικές βροχές το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 32 βαθμούς στα βόρεια, 32-34 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 32-34 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5, στο βόρειο Ιόνιο το απόγευμα και 6 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο έως 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33 βαθμούς, και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 , στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές. Εκ νέου αργά τη νύχτα θα βρέξει στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατρός στη δίκη Πισπιρίγκου: «Τζωρτζίνα μη φύγεις. Δεν θα πεθάνεις. Όχι κι εσύ»

HerNews ka

Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού

HerNews ka

Καιρός: «Γαϊδουροκαλόκαιρο» στα μέσα Οκτωβρίου – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Her News