HerNews.gr
Beauty

Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας πιο πυκνά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το ερώτημα πώς να αποκτήσετε πιο πυκνά μαλλιά είναι πολύ συνηθισμένο για τους κομμωτές. Πάνω από το 50 τοις εκατό των γυναικών εμφανίζουν τριχόπτωση κάποια στιγμή στη ζωή τους, και αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί μόνο τα τελευταία χρόνια: το 22 τοις εκατό των γυναικών ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν τριχόπτωση μετά από την πανδημία COVID. 

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι αναμφισβήτητα η ερώτηση που ακούνε πιο συχνά οι περισσότεροι ειδικοί ομορφιάς – και δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση. Από τις θρεπτικές μάσκες μαλλιών και λάδια για το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τα συμπληρώματα για την ανάπτυξη των μαλλιών και τη χρήση σαμπουάν πύκνωσης , οι περισσότερες από εμάς είμαστε πρόθυμες να κάνουμε (ή να αγοράσουμε!) οτιδήποτε θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε πλούσια μαλλιά.

Μην σπαταλάτε όμως τον χρόνο σας σε χάπια ή προϊόντα που δεν θα λειτουργήσουν για εσάς.

Φάτε πιο έξυπνα

Έχουμε υπέροχα νέα για τα μαλλιά για τους φανατικούς του αβοκάντο. Μια διατροφή γεμάτη υγιεινά λιπαρά είναι απαραίτητη για πυκνά και υγιή μαλλιά. Ενώ η γενετική καθορίζει την υφή και τη μπούκλα των μαλλιών, η διατροφή μας παίζει ρόλο στο πώς μπορούν να εκφραστούν τα γονίδια. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε άφθονη πρωτεΐνη καλής ποιότητας και καλά λίπη όπως ελαιόλαδο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Σολομός, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, λαχανικά και φρούτα για να λάβετε όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να μεγαλώσουν πιο δυνατά μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν και μαλακτικό

Ακούγεται προφανές, αλλά επαναλαμβάνεται: Διαφορετικοί τύποι μαλλιών απαιτούν συγκεκριμένα προϊόντα που καλύπτουν τις ακριβείς ανάγκες τους. Όσοι έχουν λεπτά μαλλιά θα πρέπει να αναζητήσουν σαμπουάν και κοντίσιονερ για όγκο. Για όσους έχουν χοντρή τρίχα, θα χρειαστείτε προϊόντα που εξημερώνουν το φριζάρισμα και ενυδατώνουν. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να επιλέξετε ένα σαμπουάν που καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής και ένα conditioner που ενισχύει την ενυδάτωση(εφαρμόζεται στα μεσαία μήκη έως τα άκρα).

Μην λούζεστε υπερβολικά

 Το νούμερο ένα λάθος που συνηθίζουμε να κάνουμε είναι το υπερβολικό λούσιμο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για λάμψη από τα φυσικά έλαια των μαλλιών. Μπορείτε να βοηθήσετε στη διανομή των φυσικών ελαίων βουρτσίζοντας απαλά τα μαλλιά σας τακτικά. Πρέπει ακόμα να ξεπλύνετε τη συσσώρευση προϊόντος για να διατηρήσετε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. 

Ξεκινήστε με το τριχωτό της κεφαλής σας

Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των μαλλιών, μην ξεχνάτε το τριχωτό της κεφαλής σας. Το τριχωτό της κεφαλής έχει ένα πλούσιο μικροβίωμα από βακτήρια και μύκητες που είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το δέρμα – και τα μαλλιά που αναπτύσσονται – υγιή.  Όταν δεν λούζουμε αρκετά ή δεν χρησιμοποιούμε σκληρό καθαριστικό, οδηγεί σε δερματικά προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Το δέρμα έχει λειτουργίες ανοσίας και είναι η πρώτη μας γραμμή άμυνας έναντι των τοξινών και των περιβαλλοντικών επιθέσεων. Όταν το τριχωτό της κεφαλής είναι σε κίνδυνο, δεν μπορεί να αμυνθεί. Η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας υγρασίας και φυσικών ελαίων είναι σημαντική στο τριχωτό της κεφαλής όπως και στο πρόσωπό σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sarah Jessica Parker: Αυτή είναι η πούδρα που καμουφλάρει τους μαύρους κύκλους

HerNewskl

Alessandra Amrosio: Ο Δημήτρης Γιανέττος δημιούργησε το πιο ανοιξιάτικο χτένισμα!

HerNewskl

Selena Gomez: Έκανε το πιο ανατρεπτικό μανικιούρ της χρονιάς!

HerNewskl