HerNews.gr
Beauty

Σου έσπασε το νύχι; Ο πιο εύκολος τρόπος για να το φτιάξεις

Αν σου έσπασε το νύχι, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς. Υπάρχουν κάποιες πιθανές αιτίες, που αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά σου έχουμε έναν πολύ εύκολο τρόπο για να το φτιάξεις, μόνη σου στο σπίτι.

Λόγοι που μπορεί να σπάσει ένα νύχι

Η αφυδάτωση, η ανεπάρκεια βιταμινών, ένας τραυματισμός ή μια ακατάλληλη αφαίρεση ημιμόνιμου ή τζελ μπορούν να σπάσουν το νύχι σου. 

Βέβαια για να αντιμετωπίσεις κάποιο νύχι που έχει σπάσει, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τη βασική αιτία. Αν γενικά τα νύχια σου σπάνε, τότε μάλλον αυτό οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμινών, γι’ αυτό πρέπει να συμβουλευτείς έναν γιατρό.

Η σωστή αφαίρεση τζελ, ακρυλικού ή τεχνητού νυχιού παίζει σημαντικό ρόλο και είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οδηγούν σε σπασμένα νύχια.

Πέρα από αυτό, μια υγιής ρουτίνα χεριών και νυχιών, με κατάλληλη ενυδατική κρέμα, θα σε βοηθήσει.

Πώς να καμουφλάρεις ένα σπασμένο νύχι

Στην αρχή πρέπει να λιμάρεις το νύχι σου προσεκτικά, για να αποτρέψεις να κοπεί περισσότερο. Μετά θα το απολυμάνεις με οινόπνευμα. Παίρνεις ένα φακελάκι τσαγιού και το κόβεις περίπου στο μέγεθος που έχει το κόψιμο. Εφαρμόζεις μια στρώση από διάφανο βερνίκι και με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών τοποθετείς προσεκτικά το φακελάκι. Αφού στεγνώσει το βερνίκι μπορείς να περάσεις μια στρώση από ένα χρωματιστό βερνίκι για να καμουφλάρεις το σπάσιμο.

Βέβαια αν δεις οποιαδήποτε αλλαγή χρώματος στο νύχι ή υπάρξουν σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με τον γιατρό σας και να αφήσεις το νύχι σου γυμνό.

Η ενυδάτωση είναι επίσης το κλειδί για την καταπολέμηση ενός μελλοντικού σπασίματος. Όταν τα νύχια είναι στεγνά, γίνονται εύθραυστα και σπάνε πιο γρήγορα. Επομένως, είναι σημαντικό να ενυδατώνεις πάντα τα πετσάκια, τα νύχια και τα χέρια σου.

Διατηρώντας μια ρουτίνα θα κρατήσεις τα χέρια και τα νύχια σου ενυδατωμένα. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα καλό απολεπιστικό ή scrub. Το απλώνεις σε στεγνά χέρια και τρίβεις τις αρθρώσεις σου, όλο το δέρμα που περιβάλλει τα νύχια σου και τυχόν άλλα ξηρά σημεία. Στη συνέχεια πλένεις και στεγνώνεις. Μετά μπορείς να εφαρμόσεις ένα μείγμα ελαίου βιταμίνης Ε και της αγαπημένης σου κρέμας χεριών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη θεραπεία που κάνει σύσφιξη του δέρματος

Her News

Fish Lips: Η τάση στα χείλη που φέρνει η Kylie Jenner

HerNewskl

Brownie Glazed Lips: Η Hailey Bieber μας παρουσιάζει τα χείλη του φθινοπώρου

HerNewskl