HerNews.gr
Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε σήμερα απο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το ανακοίνωσε επίσημα από το Ζάππειο, μετά τις πληροφορίες ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου που συνεδρίασε νωρίτερα.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις να σταθείς απέναντι στην ιστορία σε όσους σε στήριξαν. Έχω την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις παίρνω εν θερμώ και αυτό έκανα για τρία 24ωρα γιατί ξέρω ότι οι αποφάσεις έχουν επιπτώσεις και σε άλλα πρόσωπα.

«Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά», ανέφερε ο ίδιος.

«Την ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορέσει με σεμνότητα και ανοιχτά μάτια να διαβάσει τις αντιθέσεις της κοινωνίας. Αυτό αφορά και εμένα, στον ιστορικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ήμουν ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό το ταξίδι ήταν μία πορεία πυο σε κάθε του μέρα, ήταν μέρα μάχης. Αντιμετωπίσαμε στην αρχή μία ΕΕ καχύποτη και εχθρική απέναντι στην Ελλάδα και μία συμμαχία δανειστών που θεωρούσε την πατρίδα άξια τιμωρίας, αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς εκτός της χώρας αλλά έβρισκαν συμπαραστάτες εντός της. Δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε».

«Αυτό το ταξίδι είχε και συμβιβασμούς και τραύματα και φθορά».

Ήταν ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία, οι εμπειρίες, οι επιτυχίες, τα λάθη, οι μάχες που κερδίσαμε για την πατρίδα αλλά και εκείνες που χάσαμε, αποτελούν την αναντικατάσταση παρακαταθήκη για τον νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο. Το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει η αρχή αυτού του νέου κύκλου. Το εκλογικό σώμα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μία διπλή εντολή, πρώτον να ανταποκριθεί στον ρολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πάντα είναι ρόλος κόμματος εξουσίας και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκεδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την διακυβέρνηση του τόπου.

Να αναδιοργανωθούμε άμεσα χωρίς χρονοτριβή, να μη χαθεί ούτε μία μέρα τόσο στην αντιπαραθεση με την κυβέρνηση όσο όμως και με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες, προβλήματα. Μια διαδικασία βαθειάς ανανέωσης και επανίδρυσης που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που πρέπε να εκπροσωπούμε.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα και αυτό δεν αφορά μόνο το κόμμα μας, αλλά την ποθιότητα της δημορκατίας μας, τις αντιασεις στις πολιτικές της ΝΔ, της ακροδεξιάς και του φασισμού. Αυτήν την πεποίθησή μου για την διαδικασία ανανέωσης και επανίδτυησς θα ήτα υποκριτικ΄πο να την προτείνω μόνο με τον λόγο μου αν δεν την υπηρετώ ταυρτχόρονα και με την πράξη μου.

Το νέο κύμα στην κοινωνία περνάει είτε με συγκρούσεις, είτε επειδή κάποιοι που κατέχουν θέσεις ευθύνησς κατανοουν την αναγκιοτητα του. Εγώ την κατανοώ για ένα νεο κυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφάσισα να παραμερισω για να περάσει. Εχω εμπιστοσύνη στο δυναμικο του κομματος μας.

Αποφασισα να προτεινω την εκλογη νεας ηγεσιας απο τα μελη του κομματος. Την αμεση προσφυγη στις σχετικες διαδικασιες, οπου δεν θα ειμια υποψηφιος. 

Στην πολιτική που αναφέρεται σε αξιες μπορείς να είσαι μάχιμος κα δημιουργικός κα πιο χρήσιμος και χωρίς αξιωματα. Να αποδειξω οτι οι μαχες για τις ιδέες δεν ορίζονται από την καρέκλα που κατέχει κανείς.

Απευθύνομαι στα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους, δεσμεύομαι ότι συνεχίζω να είμαι μαζί τους και θα συνεχίσω να τους αισθάνομαι, γιατί το ταξίδι συνεχίζεται και η πιο ομορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακομη ταξιδέψει.

Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα για κανέναν μας.»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπόρις Κλέιμαν: «Δεν θέλει να φάει είναι θυμωμένος για τις κατηγορίες σε βάρος του» – Τα πρώτα λόγια του δικηγόρου του

HerNews ka

Το ΥΠΟΙΚ παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις προς την “Κιβωτό του Κόσμου” με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα

Her News b

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δεύτερος κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών

HerNews ka