HerNews.gr
Health

Τρόποι για να νικήσετε το πρωινό άγχος

Το πρωινό άγχος είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους. Σχεδόν όλοι κάνουν ανήσυχες σκέψεις ή έχουν στρες περιοδικά. Αν το άγχος σας επηρεάζει καθημερινά όταν ξυπνάτε ή προκαλεί προβλήματα ύπνου, τότε πρέπει να δείτε πώς θα το αντιμετωπίσετε.

Εδώ, θα διερευνήσουμε μερικές από τις αιτίες και θα δούμε τι μπορείτε να κάνετε, για να νιώσετε καλύτερα.

Γιατί ξυπνάτε με πρωινό άγχος;

Το να ξυπνάτε με άγχος μπορεί να επιβαρύνει πραγματικά την ημέρα σας. Για να καταλάβετε ότι έχετε στρες το πρωί, παρατηρήστε αν νιώθετε μόλις σηκωθείτε, ότι η μέρα σας είναι καταδικασμένη από την αρχή. Επίσης μήπως νιώθετε κούραση, παρόλο που μόλις ξυπνήσατε και δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας;

Αν έχετε δυσκολία να συγκεντρωθείτε ή η αναπνοή σας είναι γρήγορη και ιδρώνετε, όλα αυτά είναι κοινά συμπτώματα πρωινού άγχους.

Το να ξυπνάτε με άγχος μπορεί να είναι ένας δύσκολος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Η ανησυχία που νιώθετε μπορεί να προέρχεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης κορτιζόλης, που συχνά είναι γνωστή ως η ορμόνη του στρες. 

Επίσης αν έχετε άγχος για τη φροντίδα της οικογένειάς σας ή για την επίτευξη ενός τεράστιου φόρτου εργασίας και της πληρωμής λογαριασμών, όλα αυτά μπορεί να συμβάλλουν στο πρωινό άγχος.

Αν και μπορεί να μην είστε σε θέση να αποτρέψετε εντελώς το αίσθημα άγχους που αντιμετωπίζετε όταν ξυπνάτε, μπορείτε να μειώσετε τα σωματικά συμπτώματα και τη σοβαρότητα με φυσικές θεραπείες για το άγχος.

Αλλάξτε τη διατροφή σας

Τα τρόφιμα και τα ποτά που επιλέγουμε να καταναλώνουμε έχουν επίδραση στη διάθεση και τη λειτουργικότητά μας. Επίσης, πρέπει να προσέχετε την πρόσληψη καφεΐνης και άλλων διεγερτικών ουσιών. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι ή τσάι χωρίς καφεΐνη με μέλι μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστικό όσο ο καφές, , αλλά σίγουρα μπορεί να είναι πιο ηρεμιστικό.

Αφήστε την τηλεόραση κλειστή και ακούστε μουσική

Η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε αρνητικές ιστορίες, όπως αυτά που βλέπουμε και ακούμε στην τηλεόραση, έχει συνδεθεί με αυξημένο άγχος. Αν δεν σας αρέσει η ησυχία το πρωί, δοκιμάστε να βάλετε λίγη χαλαρωτική μουσική για να δημιουργήσετε ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον.

Το club των 5 π.μ: Λόγοι για να ξυπνάς πολύ νωρίς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πού πρέπει να αποθηκεύετε ωμό κρέας στο ψυγείο;

HerNews ka

Ζάχαρη πριν τον ύπνο: Να τι συμβαίνει στον οργανισμό

Her News

Πώς η αναπνοή μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας;

Her News