HerNews.gr
Ελλάδα

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα – Ο ρόλος του την επόμενη μέρα και ο «ακέφαλος» ΣΥΡΙΖΑ

Μια ιστορική μέρα ήταν από πολλές απόψεις η Πέμπτη 29 Ιουνίου, καθώς η παραίτηση-επί της ουσίας- του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «έσκασε» σαν «βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και όχι μόνο.

Μια παραίτηση, που πολλοί τήν περίμεναν το βράδυ των εκλογών και μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ (και) στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Ωστόσο, η φράση του Αλέξη Τσίπρα, πως θέτει και τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, «έκοψε» αυτή τη συζήτηση, δείχνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, ανοίγοντας παράλληλα τις σχετικές διαδικασίες από τα αρμόδια Όργανα.

Οι μέρες περισυλλογής και η απόφαση

Ακολούθησαν 3 μέρες «βαθιάς»-όπως φάνηκε- περισυλλογής και πολλών συζητήσεων με το οικογενειακό του περιβάλλον και τους στενούς συνεργάτες, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που γνώριζαν τις προθέσεις του κ. Τσίπρα περί παραίτησης.

Όπως λένε, όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του αυτές τις μέρες ήταν πρωτίστως η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και η αδελφή του Ζανέτ, αλλά και ο αδελφός του.

Εξάλλου, ο ίδιος τόνισε πως η απόφασή του δεν ελήφθη εν θερμώ, καθώς «έχω πια την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις λαμβάνω εν θερμώ. Να τις παίρνω στο μαξιλάρι μου και να τις βασανίζω. Να αποφασίζω με ψυχραιμία. Και αυτό έκανα για τρία εικοσιτετράωρα».

Σίγουρα, οι αντιδράσεις-εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το κακό αποτέλεσμα την Κυριακή το βράδυ και τη δήλωσή του έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είδαν με καλό μάτι» τα όσα είπε, καθώς ανέμεναν πιο γενναίες αποφάσεις από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας που υπήρχε, άλλωστε, στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριβή στις εκλογές και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν οι εμφανίσεις των στελεχών του κόμματος στα ΜΜΕ, που δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν την κατάσταση, με κάποιους μάλιστα να ασκούν και κριτική στην ηγεσία…

«Ακέφαλος» ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να αναδειχθεί νέος πρόεδρος

Το σίγουρο είναι πως ένας ιστορικός κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε, με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και, πλέον, το βλέμμα στρέφεται στο μέλλον, και στο… νέο κόμμα που ενδέχεται να διαμορφωθεί. Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα».

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στο μικροσκόπιο το «Χαμόγελο του Παιδιού» – Ελέγχονται εκατοντάδες ακίνητα και λογαριασμοί

HerNews ka

ΜΜΜ – Πρωτομαγιά: Στάσεις εργασίας – Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

HerNews ka

Πάνος Αργιανίδης: Απειλεί να αυτοκτονήσει ο πρώην παίκτης του Survivor στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Her News b