HerNews.gr
Health

Πώς θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο τηλέφωνο;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε κάνοντας κύλιση στο τηλέφωνο με ή χωρίς κάποιον σκοπό, είναι αρκετός ως υπερβολικός θα μπορούσαμε να πούμε. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ ζωής και χρόνου χρήσης του τηλεφώνου.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απομακρυνθείτε από το τηλέφωνό σας, έστω και για λίγο.

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου σας

Μόλις ανοίξετε το τηλέφωνό σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσετε να ελέγχετε μία προς μία όλες τις ειδοποιήσεις που έχετε στις διάφορες εφαρμογές.

Η απενεργοποίηση ειδοποιήσεων που δεν είναι σημαντικές ή ακόμη και η χρήση της λειτουργίας “μην ενοχλείτε” σας εμποδίζει να σηκώσετε το τηλέφωνο και να το τσεκάρετε.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που διαθέτει το τηλέφωνό σας

Κυριολεκτικά, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία του τηλεφώνου σας προς όφελός σας. Τα smartphone έχουν πολλούς τρόπους για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τον χρόνο που ξοδεύετε στο κινητό σας. Έτσι έχοντας μια εικόνα πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι το παρακάνετε.

Διαγράψτε εφαρμογές

Σίγουρα εφαρμογές όπως το Instagram θέλετε να τις έχετε στο τηλέφωνό σας, αλλά διαγράφοντας παιχνίδια, περιορίζετε τους λόγους που έχετε για να χρησιμοποιείτε το κινητό. Για παράδειγμα μερικά παιχνίδια μπορείτε να τα διαγράψετε και να παίζετε από τον υπολογιστή σας.

Μεταφέρετε τα μηνύματά σας σε διαφορετική πλατφόρμα

Παραλείψτε το Facebook Messenger ή το WhatsApp στο τηλέφωνό σας και χρησιμοποιήστε τον φορητό υπολογιστή σας! Για χρήστες της Apple με MacBook, μεταφέρετε το iMessage στη μεγάλη οθόνη και στείλτε μηνύματα χρησιμοποιώντας και πάλι τον υπολογιστή σας.

Καθορίστε πόσο χρόνο θα ξοδεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χρησιμοποιήστε το κινητό για να διαβάσετε ένα σημαντικό μήνυμα ή ένα email. Αλλά προσπαθήστε να παραλείψετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν χρειάζεται να είναι όλη μέρα. Δεν χρειάζεται καν να είναι μια ολόκληρη ώρα. Ξεκινήστε με 20 λεπτά και τελικά προχωρήστε μέχρι μια ολόκληρη μέρα, χωρίς social media. Στο κάτω κάτω εκεί είναι που ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο, όταν χαζεύετε στο κινητό σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα οφέλη του να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου- Είναι αρκετά για να σε πείσουν!

HerNews ka

Τροφές που δρουν ως φυσικά κατασταλτικά της όρεξης

Her News

Aloe: Το πολύτιμo φυτό και πως να το χρησιμοποιήσεις

Her News b