HerNews.gr
Health

Τροφές που δρουν ως φυσικά κατασταλτικά της όρεξης

Είτε προσπαθείτε να τσιμπολογάτε λιγότερο μεταξύ των γευμάτων, είτε απλώς θέλετε μια πιο υγιεινή διατροφή, βρήκαμε τροφές που είναι καλές για εσάς και θα σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτά τα τρόφιμα είναι γεμάτα με υγιή θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, που τροφοδοτούν το σώμα σας και καταπολεμούν την πείνα με υγιεινό τρόπο.

Σκεφτείτε πέρα ​​από τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά και τα υγιεινά για την καρδιά λιπαρά, και μην ξεχνάτε το νερό. Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για να μειώσετε την όρεξή σας φυσικά.

Καφές

Ενώ το να πίνετε περισσότερα από ένα έως δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε νευρικότητα, μια μέτρια ποσότητα καφέ μπορεί να σας κάνει καλό. Μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού και να λειτουργήσει ως κατασταλτικό της όρεξης.

Σύμφωνα με έρευνα, η καφεΐνη που καταναλώνεται 30 λεπτά έως 4 ώρες πριν από το γεύμα προκαλεί μείωση της όρεξης. Το μυστικό του καφέ; Η καφεΐνη, μαζί με αντιοξειδωτικά από τους κόκκους καφέ. Απλώς μην ακυρώσετε αυτά τα καλά αποτελέσματα με υπερβολική ζάχαρη ή κρέμα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τα εκπληκτικά οφέλη που έχει στην υγεία. Είτε είναι σε ένα smoothie, είτε σε ένα ινδικό πιάτο, το τζίντζερ λειτουργεί ως διεγερτικό που δίνει ενέργεια στο σώμα και βελτιώνει την πέψη, με αποτέλεσμα να μειώνει την όρεξη.

Αβοκάντο

Γεμάτο φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιή για την καρδιά, το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Αυτό το φρούτο, μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθάει στην πέψη και ενισχύει τα οστά. Και, όταν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να καταστείλει την όρεξη.

Πιπέρι καγιέν

Αντί να σκέφτεστε πώς να κόψετε την όρεξή σας, σκεφτείτε πώς να εμπλουτίσετε τα γεύματά σας, ώστε να είναι και πιο γευστικά. Τα μπαχαρικά βοηθούν να τρώτε πιο αργά για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία φαγητού. Επιπλέον, μόνο μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να κάνει το σώμα να κάψει 10 επιπλέον θερμίδες από μόνο του.

Μήλα

Τα μήλα ανήκουν στις τροφές που καταστέλλουν την όρεξη. Πρώτον, είναι γεμάτα με διαλυτές φυτικές ίνες και πηκτίνη, που σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτες. Ένα μεγάλο μήλο με φλούδα περιέχει πάνω από 5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Επιπλέον, τα μήλα ρυθμίζουν τη γλυκόζη σας και ενισχύουν το επίπεδο ενέργειάς σας. Τα μήλα απαιτούν επίσης πολύ χρόνο μάσησης, κάτι που σας βοηθά να επιβραδύνεται και δίνει στο σώμα σας περισσότερο χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι δεν πεινάτε πια. Επιπλέον, απλά έχουν ωραία γεύση!

Αυγά

Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ενός ή δύο αυγών για πρωινό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο χορτάτες μέσα σε 24 ώρες από ό,τι αν φάτε ένα κουλούρι με την ίδια ποσότητα θερμίδων. Στην ίδια μελέτη, όσοι έτρωγαν αυγά προσλάμβαναν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από εκείνους που έτρωγαν κουλούρι.

Τα αυγά είναι γεμάτα με εξαιρετικά εύπεπτη πρωτεΐνη. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει 12 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη του αυγού είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων, λόγω της μείωσης της όρεξης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νερό με λεμόνι: Μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Her News b

Η συνήθεια πριν από το γεύμα που συστήνει ένας γιατρός για να χάσετε βάρος!

HerNews ka

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

HerNews ka