HerNews.gr
Σχέσεις

Τρόποι για να απορρίψεις κάποιον που σε αγαπάει

Το να απορρίψεις κάποιον δεν είναι πάντα εύκολο. Πρέπει να είσαι ευγενική, για να μην τον πληγώσεις, ειδικά αν ξέρεις ότι σε αγαπάει. Όμως αφού δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα, δεν γίνεται και να τον κοροϊδεύεις. Το πιο σωστό είναι λοιπόν με ωραίο τρόπο να τον απορρίψεις, χωρίς να τον προσβάλλεις.

Αυτό το άτομο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από τους στενούς φίλους ή συναδέλφους σου, που τρέφει συναισθήματα για εσένα. Έτσι, το να ραγίσεις την καρδιά του μπορεί επίσης να βλάψει μερικές φορές τη σχέση σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να είσαι προσεκτική όταν χειρίζεσαι την κατάσταση.

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς μπορείς να πεις όχι σε αυτόν που σε έχει ερωτευτεί.

Πώς να απορρίψεις κάποιον

Απλά να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματά σου, χωρίς υπερβολές. Αν και είναι επώδυνο να ακούς την αλήθεια, οι άνθρωποι πάντα εκτιμούν την ειλικρίνεια. Έτσι, απλώς πες τα αληθινά σου συναισθήματα και να είσαι ευγενική.

Όταν εκφράζεις την αλήθεια κι αυτό δεν λειτουργεί, προσπάθησε να διατηρήσεις μια απόσταση. Εάν είναι στενός σου φίλος, τότε μην φεύγεις από την παρέα, αλλά μην παρασύρεσαι από αυτό το άτομο.

Μην προσπαθήσεις να τον παρηγορήσεις με συχνές συζητήσεις, γιατί μπορεί να τον γεμίσεις με ελπίδες. Δώσε του χρόνο για να το συνειδητοποιήσει.

Μην αργήσεις να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου, ειδικά αν σου έχει εκμυστηρευτεί τι νιώθει για σένα. Αν θέλεις να πεις όχι κάνε το σωστά. Αλλιώς μπορεί να ελπίζει σε μια θετική απάντηση αν τον κάνεις να περιμένει πολύ. Τότε, η στενοχώρια θα είναι πιο έντονη για να την αντέξει.

Δείξε ωριμότητα, αλλά και σεβασμό σε αυτό το άτομο. Μην λες απλώς όχι σε ένα τηλεφώνημα ή στο μήνυμα ή στο e-mail. Κάνε το αυτοπροσώπως και σε ιδιωτικό χώρο. Όλοι νιώθουν ντροπή αν απορρίπτονται δημόσια.

Μην πηγαίνεις με κατασκευασμένες ιστορίες για να αιτιολογήσεις την απόρριψή σου. Θα πληγωθεί περισσότερο αν μάθει την αλήθεια. Αντίθετα, απλώς πες τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα χαρακτηριστικά που εμφανίζουν συνήθως οι τοξικοί άνθρωποι

HerNews ka

Συμπεριφορές που δεν λειτουργούν ποτέ όταν φλερτάρετε με κάποιον!

HerNews ka

Σχέσεις: Πως να επαναφέρετε τον πρώην σας στην ζωή σας

Her News b