HerNews.gr
Health

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς εσώρουχα;

Κοιμηθείτε χωρίς εσώρουχα, κάνει καλό! 

Ερευνητές εξηγούν ότι, εάν το επιτρέπουν οι θερμοκρασίες και περιστάσεις, πρέπει βγάζουμε ακόμα και τα εσώρουχα στον ύπνο. 

Όταν κοιμόμαστε γυμνοί επιτρέπουμε στα γεννητικά όργανα να «αναπνέουν». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή για να αναπτυχθούν βακτήρια ώστε να αποφύγουμε την εμφάνιση λοιμώξεων.

Η ευαίσθητη περιοχή αναπτύσσει βακτήρια, όταν παρατηρείται ιδιαίτερη εφίδρωση. Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους άντρες, αφού υπάρχουν πιθανότητες να επηρεαστεί η γονιμότητά τους.

«Συχνά λέω στους ασθενείς μου να κοιμούνται χωρίς εσώρουχα», υπογραμμίζει η Δρ. Αλίσα Ντουέκ, που μελετά το πεδίο της Γυναικολογίας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την ειδικό, εάν τα γεννητικά όργανα παραμένουν συνεχώς “ντυμένα”, ιδιαίτερα το ύφασμα από τα εσώρουχα δυσκολεύει την απορρόφηση του ιδρώτα. Έτσι αναπτύσσεται στην περιοχή υγρασία, η οποία αναπτύσσει βακτήρια και μύκητες. 

 

Η Δρ. Ντουέκ συμβουλεύει όσους παραμένουν ανένδοτοι στο να μην φορούν εσώρουχα στον ύπνο να επιλέγουν τουλάχιστον εσώρουχα 100% από βαμβάκι και να έχουν οπωσδήποτε άνετη εφαρμογή. Το παλιό λευκό, φαρδύ «εσώρουχο της περιόδου» είναι το κατάλληλο για τον ύπνο μας, περιγράφει η γιατρός. 

Ακόμα, ο Δρ Μπράιαν Στάιχνερ, διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου του Νιου Τζέρσεϊ υπογραμμίζει ότι η ποιότητα του σπέρματος ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά από τα εσώρουχα που διαλέγουμε, καθώς αναπτύσσονται στην περιοχή  υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της βραδινής μας ξεκούρασης. «Τα γεννητικά όργανα πρέπει να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία για να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής του σπέρματος», λέει ο ειδικός.

Εκτός από τη γονιμότητα, ο γυμνός ύπνος βοηθάει και την αρτηριακή πίεση, διότι όταν το σώμα “αναπνέει” σε κατάλληλο βαθμό, τότε τα επίπεδα της πίεσης παραμένουν σε σταθερά επίπεδα.

Νεότερα Άρθρα

Tips για καλό ύπνο

Her News

Πιάστηκες από το air condition; Συμβουλές για άμεση ανακούφιση και ευεξία

HerNews ka

Πόσα οφέλη έχει το πεπόνι για την υγεία μας;

Her News