HerNews.gr
Health

Κράμπες περιόδου: Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν

Οι εναλλαγές της διάθεσης, η λαχτάρα για φαγητό και φυσικά οι κράμπες περιόδου είναι μερικά σημάδια ότι πλησιάζει η αρχή του εμμηνορροϊκού κύκλου.Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι γυναίκες συχνά βιώνουμε πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα.

Οι κράμπες περιόδου (δυσμηνόρροια) εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας του οξυγόνου να φτάσει στον ιστό της μήτρας. Προκαλούνται από συσπάσεις της μήτρας που συμβαίνουν λίγο πριν ή κατά την έναρξη της περιόδου. 

Σε μερικές γυναίκες ο πόνος είναι πιο έντονος, γι’ αυτό μπορεί να πάρουν κάποιο παυσίπονο, που θα τις βοηθήσει. Όμως πάντα είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε και να θεραπεύουμε φυσικά ό,τι μας ενοχλεί.

Πιείτε τσάι με τζίντζερ ή κανέλα 

Το να απαλλαγείτε από αυτόν τον πόνο που προκαλούν οι κράμπες περιόδου, είναι σίγουρα αναζωογονητικό. Το τσάι με τζίντζερ και το τσάι κανέλας είναι αφεψήματα από βότανα. Το τσάι τζίντζερ χρησιμεύει ως αντιφλεγμονώδης ουσία που μειώνει τον πόνο και το τσάι κανέλας έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου της περιόδου.

Συμπεριλάβετε το μέλι στη διατροφή σας 

Η κατανάλωση ενός κουταλιού του γλυκού μέλι καθημερινά κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής υγείας. Το μέλι ανακουφίζει από πεπτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες εκείνες τις ημέρες του μήνα.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D 

Η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής προσταγλανδινών, οι οποίες προκαλούν μεταξύ άλλων τις κράμπες περιόδου. 

Μείνετε καλά ενυδατωμένες

Η κατανάλωση αρκετού νερού κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης του σώματος και επίσης να μειώσει το φούσκωμα λόγω περιόδου.

Φάτε μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β6 και κάλιο που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το πρήξιμο και τις κράμπες περιόδου.

Την επόμενη φορά που θα έχετε περίοδο, δοκιμάστε αυτές τις φυσικές θεραπείες για την ανακούφιση του πόνου από τις κράμπες. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές είναι γενικές πληροφορίες και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές γιατρών.

Βελτιώστε την ευεξία σας μέσω του ύπνου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ηπατίτιδα: Σχετίζεται με τον κορωνοϊό;

Her News

Μεσημεριανός ύπνος: Κάνει καλό στη μνήμη

Her News b

Τα 8 καλύτερα λαχανικά που μπορείτε να καταναλώσετε ωμά & τα ωφέλη στον οργανισμό

HerNews ka