HerNews.gr
Διεθνή

CIA: Έκθεση αποκάλυψε ποια είναι τα πιο “βαριά ποτήρια” στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Στον κατάλογο που έχει δημοσιεύσει η CIA, φαίνεται πως οι Νήσοι Κουκ, η Λετονία και η Τσεχία είναι οι πρώτες τρεις χώρες με τα πιο “βαριά ποτήρια” στον κόσμο, ενώ η Ανατολική Ευρώπη δείχνει πως έχει τα πρωτεία στην κατανάλωση αλκοόλ με την Ελλάδα να κατέχει -ίσως προς έκπληξη αρκετών- χαμηλή θέση.

Τα στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ συγκεντρώθηκαν από την CIA το 2019, με την κατάταξη για 189 χώρες να γίνεται με βάση τα λίτρα καθαρού αλκοόλ που πίνει ένα άτομο μέσα σε ένα χρόνο.

Την πρωτιά έχουν τα νησιά Κούκ, με κάθε άτομο να καταναλώνει περίπου 13 λίτρα καθαρού αλκοόλ κάθε χρόνο, που αντιστοιχεί σε πάνω από 100 ποτήρια κρασί.potes

Πάνω από τους μισούς ενήλικες στα νησιά αυτά του Ειρηνικού, που απέχουν πάνω από 2.500 χλμ. από τη Νέα Ζηλανδία και αριθμούν μόλις 17.500 κατοίκους, πίνουν αλκοόλ.

Μια κλίση στην… συχνή κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται και στην ανατολική Ευρώπη, με τη Λετονία, την Τσεχία και τη Λιθουανία να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη της CIA.

Να σημειωθεί πως τόσο στη Λετονία όσο και στη Λιθουανία πάνω από ένας στους 10 άνδρες είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πιο κάτω στην κατάταξη βρίσκονται η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, στην 24η και την 35η θέση αντίστοιχα, ενώ η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά, καταλαμβάνει την 66η θέση.

Η Ευρώπη έχει τα πρωτεία στην κατανάλωση αλκοόλ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ήπειρο στον πλανήτη σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

Στις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη με τους πιο γερούς πότες είναι χώρες όπως το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, αλλά και η Μαυριτανία και η Σομαλία, όπου το αλκοόλ απαγορεύεται για θρησκευτικούς λόγους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Britney Spears: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος μετά τον επεισοδιακό χωρισμό

HerNews ka

Yψηλός πληθωρισμός: Παιδιά σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν νηστικά για ύπνο, σύμφωνα με έρευνα

HerNews ka

Sam Smith: Η ερμηνεία του στα Grammy’s 2023 χαρακτηρίστηκε ως “σατανική”

HerNews ka