HerNews.gr
Pets

Τρόποι για να περιορίσετε το άγχος του σκύλου σας

Τα σκυλιά μπορεί να έχουν κι αυτά άγχος, όπως ακριβώς κι εμείς οι άνθρωποι. Είναι σημαντικό να μάθετε μερικούς τρόπους για να διατηρείτε τον σκύλο σας ήρεμο, άρα και χαρούμενο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε ώστε να ηρεμήσετε το σκυλάκι σας.

Γιατί οι σκύλοι είναι ανήσυχοι;

Το άγχος μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, όπως από τον φόβο αποχωρισμού, τους δυνατούς θορύβους έως τις αλλαγές στη ρουτίνα και το περιβάλλον του σκύλου σας. Είναι σύνηθες οι σκύλοι να παρουσιάζουν σημάδια άγχους με το να γαβγίζουν υπερβολικά, να λαχανιάζουν, να μην έχουν όρεξη να φάνε και με το περπατάνε συνέχει μέσα στο σπίτι.

Η αναγνώριση αυτών των σημαδιών άγχους είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε ότι παρέχετε στο κατοικίδιό σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Συμβουλές για να ηρεμήσετε τον σκύλο σας φυσικά

Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια ρουτίνα για τον σκύλο σας, ώστε να αισθάνεται άνετα και ασφαλής. Τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας και ευδοκιμούν στην προβλεψιμότητα και τη δομή. Οι χρόνοι σίτισης, οι ώρες άσκησης, οι ώρες παιχνιδιού και οι ώρες ύπνου είναι όλα μέρος μιας ρουτίνας.

Όταν τα σκυλιά βιώνουν άγχος, η μουσική μπορεί να τους βοηθήσει να ηρεμήσουν. Παρέχει ένα καταπραϋντικό και ηρεμιστικό περιβάλλον και μπορεί φυσικά να μειώσει τα επίπεδα στρες και άγχους τους. 

Ευτυχώς, πολλές εφαρμογές και λίστες αναπαραγωγής έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ηρεμούν τα σκυλιά. Η μουσικοθεραπεία βοηθά στη μείωση του γαβγίσματος αποσπώντας την προσοχή του σκύλου από τα ερεθίσματα που κάνουν το κατοικίδιο ζώο σας να γαβγίζει. 

Ο χρόνος παιχνιδιού και η άσκηση είναι απαραίτητα για την ψυχική και σωματική υγεία ενός σκύλου. Εκτός από την καύση της περίσσειας ενέργειας, η τακτική άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν το άγχος και το στρες στους σκύλους. Απολαύστε μαζί πολλές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, το παιχνίδι ή το τρέξιμο.

Σκύλος: Συμβουλές για να προστατέψετε τα πόδια του από το ζεστό πεζοδρόμιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος: Μιλάει… με τη γλώσσα του σώματος του

Her News

Έχεις γάτα; Πως να κόψεις 12 κακές συνήθειες της

Her News

Σκύλος: Το κόλπο για να καθαρίσετε το χαλί από τα ούρα του

Her News