HerNews.gr
Pets

Σκύλος: Συμβουλές για να προστατέψετε τα πόδια του από το ζεστό πεζοδρόμιο

Ο σκύλος είναι απαραίτητο να πηγαίνει βόλτες, για να είναι υγιής και χαρούμενος. Όμως το καυτό πεζοδρόμιο τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να αποδειχθεί κίνδυνος.

Τα πόδια του σκύλου αποτελούνται από ευαίσθητο ιστό που μπορεί εύκολα να καεί σε ζεστές επιφάνειες, ακόμη και όταν η εξωτερική θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή.

Ο σκύλος σας χρειάζεται άσκηση και κατά τη διάρκεια αυτών των ζεστών καλοκαιρινών ημερών, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αυτά τα προληπτικά μέτρα για να κρατήσετε ασφαλή τον γούνινο φίλο σας.

1. Δοκιμάστε το έδαφος πριν πάτε βόλτα τον σκύλο σας

Το “τεστ των επτά δευτερολέπτων” λειτουργεί ως πρώτη γραμμή άμυνας για να προσδιορίσετε εάν το έδαφος είναι πολύ ζεστό για το κουτάβι σας.

Για να εκτελέσετε αυτή τη γρήγορη δοκιμή, τοποθετήστε το πίσω μέρος του χεριού σας στο πεζοδρόμιο για επτά δευτερόλεπτα. Το πίσω μέρος του χεριού σας είναι πιο ευαίσθητο στη θερμότητα σε σύγκριση με την παλάμη. Εάν είναι πολύ ζεστό για το χέρι σας μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πολύ ζεστό για τα πόδια του σκύλου σας.

Εάν το έδαφος δεν περάσει τη «δοκιμή των επτά δευτερολέπτων», δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε τη βόλτα σας. Αντίθετα, λάβετε προφυλάξεις για να προστατέψετε τα ευαίσθητα πόδια του σκύλου σας.

2. Μείνετε σε πιο κρύες επιφάνειες

Ένας τρόπος για να μην ζεσταθεί ο σκύλος σας είναι να αποφύγετε εντελώς το καυτό έδαφος. Αποφύγετε να περπατάτε σε πεζοδρόμιο και άσφαλτο και παραμένετε σε πιο δροσερό έδαφος. Το γρασίδι είναι η καλύτερη επιφάνεια για τα πόδια του σκύλου σας, γιατί δεν συγκρατεί τη θερμότητα. 

3. Αποφύγετε τις μεσημεριανές βόλτες

Για την ασφάλεια του σκύλου σας, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις ώρες που οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες, οι οποίες είναι μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. Καλύτερα να κάνετε μεγάλες βόλτες με το σκυλί σας νωρίς το πρωί όταν έχει περισσότερη δροσιά.

Κάτι τέτοιο μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ο σκύλος σας να υποστεί ηλιακό έγκαυμα ή θερμοπληξία. Εάν δεν μπορείτε πολύ πρωί, τότε αργά το βράδυ εξίσου καλή ιδέα.

Σκύλος: Το κόλπο για να καθαρίσετε το χαλί από τα ούρα του

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 Λόγοι για να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο

Her News

Τρόποι να μειώσετε την τριχόπτωση στον σκύλο σας

Her News

Όταν τα ζώα κλέβουν την καρδιά των πολιτικών – Ο Πίνατ, η Καλυψώ και τα άλλα διάσημα τετράποδα

Her News