HerNews.gr
Pets

Σκύλος: Το κόλπο για να καθαρίσετε το χαλί από τα ούρα του

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά εκπαιδευμένος είναι ο σκύλος σας, συμβαίνουν ατυχήματα. Ίσως απελευθερώσει κάποιο “κατούρημα από ενθουσιασμό” όταν έρθει ένας νέος φίλος ή είναι άρρωστος. Όποια και αν είναι η κατάσταση, καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά κόλπα που θα μας σώσουν σε περίπτωση που ο σκύλος μας αποφασίσει να μας αφήσει ένα “δωράκι” στο χαλί μας.

Παρακάτω σας έχουμε ένα απλό κόλπο, με τρία βήματα για αφαίρεση λεκέδων και οσμών από ούρα του σκύλου μας. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο φυσικά, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι λειτουργεί εξίσου καλά με τα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων από ένα κατάστημα, χωρίς όμως σκληρές χημικές ουσίες.

Τι θα χρειαστείτε

Χαρτί κουζίνας 

Λευκό ξύδι

Νερό

Μαγειρική σόδα 

Βήμα 1: Μην τρίβετε τον λεκέ

Βρείτε πού βρίσκεται η περιοχή που έχει εμποτιστεί με ούρα και καθαρίστε την γρήγορα. Στην αρχή χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να στεγνώσετε τον λεκέ. Συνεχίστε με το χαρτί κουζίνας, μέχρι να μην υπάρχουν άλλα ούρα που να μπορεί να απορροφηθούν.

Βήμα 2: Εφαρμόστε το διάλυμα καθαρισμού με ξύδι

Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από το χαλί, φτιάξτε ένα διάλυμα καθαρισμού από ίσα μέρη με νερό και λευκό ξύδι σε ένα μικρό μπολ. Μουλιάστε την περιοχή με το διάλυμα και στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά. Τρίψτε σκληρά για να βεβαιωθείτε ότι έχει εισχωρήσει βαθιά στις ίνες κάτω από την επιφάνεια του χαλιού.

Για ιδιαίτερα άσχημες μυρωδιές, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα 100% ξιδιού. Είναι σημαντικό να αφήσετε το διάλυμα να μουλιάσει στο χαλί. Το ξύδι εξουδετερώνει την αμμωνία στα ούρα του σκύλου, βοηθώντας στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς και καθαρίζοντας τα ούρα από το χαλί.

Βήμα 3: Ρίξτε μαγειρική σόδα και μετά περιμένετε

Όσο το σημείο είναι ακόμα υγρό, πασπαλίστε μαγειρική σόδα στην περιοχή. Ρίχνουμε από πάνω λίγο από το διάλυμα ξυδιού και ανακατεύουμε. Αμέσως, θα το δείτε να αφρίζει, καθώς αρχίζει να αφαιρεί τον λεκέ και τη μυρωδιά των ούρων από το χαλί. 

Αφήστε τη μαγειρική σόδα στο χαλί μέχρι να στεγνώσει τελείως. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μία ή δύο ημέρες ή μπορεί να είναι μόνο μια νύχτα, ανάλογα με το πόσο διάλυμα χρησιμοποιήσατε και ποια είναι η θερμοκρασία στο σπίτι σας. Μόλις στεγνώσει τελείως η μαγειρική σόδα, σκουπίστε καλά το χαλί σας με ηλεκτρική σκούπα και voila, το χαλί σας είναι σαν καινούργιο.

Τι θέλει να σου πει ο σκύλος σου; – 4 εκφράσεις προσώπου του και τι σημαίνουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ήξερες πως οι γάτες μπορούν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους;

Her News

4 Λόγοι για να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο

Her News

Η γάτα μου νιαουρίζει: Τι σημαίνει το κάθε «Νιάου» και πότε να ανησυχήσεις

Her News