HerNews.gr
Ελλάδα

Δίκη για τη δολοφονία Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι – Ένταση στο δικαστήριο

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. 

Το Δικαστήριο απήγγειλε σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά τις κατηγορίες καλώντας έναν έναν να σηκωθεί από τη θέση του. Η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο (για την περίπτωση του Άλκη) μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ κάποιοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί στην πράξη αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 5 για συνέργεια. Για τον τραυματισμό νεαρού της παρέας του Αλκη 5 κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 για συνέργεια. Για τον τραυματισμό άλλου ατόμου ένοχο κηρύχθηκε ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 11 για συνέργεια.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επικράτησε ένταση στη δικαστήριο, με τους φίλους του Αλκη Καμπανού στο άκουσμα της ενοχής των κατηγορουμένων να φωνάζουν εναντίον τους «δολοφόνοι». Η δίκη διεκόπη για λίγο και θα επανέλθει για να πάρουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συγκλονίζει η κατάθεση της ψυχολόγου της Καρολάιν: “Ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άκρως χειριστική. Άκρως ελεγκτική.”

Her News b

Κορoνοϊός: Στη «σκιά» του long covid ακόμη κι ένα χρόνο μετά τη νόσηση

Her News b

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό με ποινή φυλάκισης 5 ετών

HerNews ka