HerNews.gr
Παιδί

Ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σήμερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι τώρα είναι απίστευτα διαφορετικά από αυτά που αντιμετώπιζαν οι προηγούμενες γενιές. Ο εκφοβισμός είναι πλέον ένα φαινόμενο που μπορεί να συμβαίνει 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης οι έφηβοι επιδιώκουν να έχουν πιο νωρίς μια ολοκληρωμένη σχέση.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα λοιπόν που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σήμερα, τα οποία οι ενήλικες δεν γνωρίζουν απόλυτα κάθε φορά.

Cyber bullying

Ενώ ο εκφοβισμός υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, το διαδίκτυο τον έχει κάνει ευκολότερο από ποτέ. Δίνει στους ανθρώπους που συνήθως φοβούνται την αντιπαράθεση τη δυνατότητα να εκφοβίζουν άλλους ανώνυμα.

Κι όσοι έφηβοι εκφοβίζουν ούτως ή άλλως έχουν μια ευρύτερη επιλογή «όπλων» με τα οποία μπορούν να επιτεθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί έφηβοι να είναι συνεχώς αγχωμένοι,  να αναρωτιούνται αν είπαν κάτι ή έκαναν κάτι που μπορεί να αναρτηθεί στα social media και να το δουν όλοι.

Σεξ

Οι πολυάριθμες σκηνές σεξ σε ταινίες έχουν κάνει πολλούς έφηβους να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από το θέμα. Έτσι δεν είναι λίγοι πλέον οι έφηβοι που έχουν από νωρίς ολοκληρωμένες σχέσεις.

Οι γονείς μπορούν να προσπαθήσουν να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από τέτοιο υλικό, αλλά τα περισσότερα σπίτια έχουν πλέον δύο εργαζόμενους γονείς που δεν μπορούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους όλη τη μέρα.

Υπάρχουν προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή για να αποκλείσετε ορισμένους ιστότοπους. Όμως ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και εφήβων είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με τον υπολογιστή και μπορούν να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Βαθμοί

Είναι σχεδόν απαραίτητο να έχετε πτυχίο από κάποια σχολή, για να αποκτήσετε μια επιθυμητή καριέρα. Υπάρχουν, φυσικά, εξαιρέσεις σε αυτό, αλλά η πίεση από τους δασκάλους, τους γονείς και τους συμμαθητές, κάνει πολλούς έφηβους να πιέζονται υπερβολικά για να πάρουν καλούς βαθμούς. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πολλοί θεωρούν λανθασμένα ότι κρίνεται η ζωή τους από το πού θα φοιτήσουν.

Πράγματα που μαθαίνουν τα παιδιά στους γονείς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για την πρώτη αλλαγή πάνας

Her News

Μήπως ντύνετε υπερβολικά το παιδί σας;

Her News

Κορονοϊός και σχολείo: Οδηγίες από τον CDC

Her News b