HerNews.gr
Παιδί

Tips για την πρώτη αλλαγή πάνας

Όταν φέρνετε για πρώτη φορά το μωρό σας στο σπίτι η πρώτη αλλαγή πάνας είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που μπορεί να σας αγχώσει. Μην φοβάστε όμως γιατί σύντομα θα το κάνετε πάρα πολλές φορές, αφού κατά μέσο όρο ένα μωρό αλλάζει πάνα 12 φορές την ημέρα.

Οδηγός για την αλλαγή της πάνας του νεογέννητου

Να είστε προετοιμασμένες, καθώς μόλις ξαπλώσετε το μωρό σας, δεν μπορείτε να το αφήσετε χωρίς επίβλεψη. Μπορεί να έχετε αγοράσει μια αλλαξιέρα ή να το αλλάξετε στο κρεβάτι, αλλά το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι ότι το μωρό να είναι ασφαλές. 

Τα πράγματα που θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας είναι υγρά μαντηλάκια, βαμβάκι καθαρά ρούχα, μια καθαρή πάνα, μια τσάντα πάνας και μια κρέμα για σύγκαμα.

Ανοίξτε από κάτω το φορμάκι που φοράει το μωρό σας ή βγάλτε του το κάτω ρούχο.

Κρατήστε ψηλά τους αστραγάλους του και σηκώστε το κάτω μέρος του για να αφαιρέσετε τη βρώμικη πάνα.

Το δέρμα τώρα χρειάζεται καθαρισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή ένα υγρό μαντηλάκι ή έναν αφρό καθαρισμού ειδικό για μωρά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα σημεία του δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι τα κοριτσάκια τα σκουπίζεται από μπροστά προς τα πίσω. 

Στεγνώστε ταμποναριστά και χρησιμοποιήστε μια κρέμα για σύγκαμα, γα να καταπραΰνει και να προστατέψει το δέρμα από ερεθισμούς.

Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε και να κάνετε την αλλαγή της πάνας μια χαρούμενη στιγμή για το μικρό σας. 

Σηκώστε ξανά τους αστραγάλους του για να βάλετε μια καθαρή πάνα από κάτω και να την κλείσετε καλά. Εξετάστε για να δείτε αν είναι υπερβολικά σφιχτή και μετά ντύστε το μωράκι σας και είναι έτοιμο.

Ύπνος και μωρό: Οι διαφορές ανάμεσα σε λίκνο και κούνια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Τί προκαλεί στην όραση των παιδιών η πολύωρη τηλεκπαίδευση; Πότε επισκεπτόμαστε γιατρό;

Her News

Χωρισμός – Πώς επηρεάζει το παιδί στις μελλοντικές του σχέσεις

Her News

«Δεν θέλω να πάω σχολείο»: Γιατί το παιδί έχει άρνηση

Her News