HerNews.gr
Παιδί

Πράγματα που μαθαίνουν τα παιδιά στους γονείς

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολλά πράγματα στους γονείς τους για τη ζωή. Για παράδειγμα μέσα από τη συμπεριφορά τους, δείχνουν στους γονείς την αξία της αγάπης χωρίς μέτρο και την αξία της γενναιοδωρίας.

Η μαμά και ο μπαμπάς σίγουρα διδάσκουν στα παιδιά τους πολλά πρακτικά πράγματα όπως το φαγητό, το να πηγαίνουν στο μπάνιο και το περπάτημα. Τα παιδιά έρχονται επίσης να διδάξουν πολλά στους ενήλικες που τα περιβάλλουν. Οι γονείς που προσπαθούν να σέβονται τα παιδιά τους είναι σε θέση να αναπτύξουν τη συνείδησή τους.

Ο σεβασμός του παιδιού σας περιλαμβάνει την κατανόηση της αυτονομίας, των μαθησιακών διαδικασιών, των κριτηρίων και των αναγκών του. Για να πετύχετε αυτόν τον βαθύ σεβασμό για τα παιδιά σας, πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια για να είστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. 

Τι διδάσκουν τα παιδιά στους γονείς τους;

Η ανατροφή του παιδιού είναι μια καθημερινή δουλειά. Κάθε μέρα πρέπει να προσπαθείτε να είστε όσο γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Πρέπει να το κάνετε αυτό, αν θέλετε να δώσετε το καλό παράδειγμα.

Αν και είναι αλήθεια ότι μαθαίνετε όμορφα πράγματα από το παιδί σας κάθε μέρα που σας γεμίζουν συμπόνια και τρυφερότητα, είναι επίσης αλήθεια ότι το παιδί σας μαθαίνει συνεχώς και από εσάς.

Αυτό μπορεί να σας παρακινεί να αλλάξετε και να γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Και αυτό είναι ένα άλλο μάθημα που μαθαίνετε καθημερινά χάρη στην παρουσία του παιδιού σας.

Το να είσαι γονιός σημαίνει διδασκαλία και μάθηση ταυτόχρονα

Το να είσαι γονιός στις μέρες μας απαιτεί πολλή πνευματική προσπάθεια. Μέσα από τις γνώσεις μας μπορούμε να εφαρμόσουμε μια συνειδητή παιδαγωγική που παρακινεί τα παιδιά μας να μάθουν και να λύσουν τα προβλήματα μόνα τους.

Η εκπαίδευση των παιδιών μας χρειάζεται να έχει ένα σύστημα, το οποίο να μην περιλαμβάνει απαραιτήτως βραβεία ή τιμωρίες. Αυτό που χρειάζονται τα παιδιά είναι ένα πρόγραμμα που τους παρακινεί να διαμορφώσουν τα δικά τους κριτήρια.

Μητρότητα: Οι πιο σημαντικές στιγμές στον πρώτο χρόνο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μωρό και Χειμερινές Βόλτες: Τι να προσέξετε

Her News b

Πως να διευκολύνετε τη μετάβαση του παιδιού σας απο το νηπιαγωγείο στο δημοτικό – Συμβουλές για γονείς

Her News

Παιδί στην εφηβεία: Τι μπορεί να του δημιουργεί άγχος;

Her News b