HerNews.gr
Σχέσεις

Ο σύντροφός σου ζηλεύει; Συμβουλές για να το διαχειριστείς

Αν βρίσκεσαι σε μια σχέση και ο σύντροφός σου ζηλεύει, αυτό μπορεί πραγματικά να σκοτώσει την αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλον. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται χαριτωμένο, αλλά μετά από λίγο, πιθανότατα θα δεις τις αρνητικές πτυχές της ζήλιας αρκετά καθαρά. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι ο σύντροφός σου σε ζηλεύει.

Μιλήστε για τους φόβους και τις ανησυχίες που έχει ο σύντροφός σου

Αν νιώθεις ότι η ζήλια του συντρόφου σου επηρεάζει πραγματικά τη σχέση, ίσως είναι καλύτερο να καθίσεις μαζί του και να ρωτήσεις τι ακριβώς συμβαίνει. Βεβαιώσου ότι ακούς τι ακριβώς τον κάνει να ζηλεύει και μην φοβάσαι να εκφράσεις πώς αισθάνεσαι με τις πράξεις του.

Μην προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις, να αναιρέσεις ή να “διορθώσεις” τους φόβους του. Πρέπει να τον ακούσεις προσεκτικά και ουσιαστικά να μην επιτίθεσαι στον σύντροφό σου, αν επιλέξει να σου ανοιχτεί. Δείξε κατανόηση και δώσε την αμέριστη προσοχή σου.

Μην παίρνεις αμυντική στάση 

Εάν ο σύντροφός σου αρχίσει να σε κατηγορεί για κάτι που δεν είναι αλήθεια, μην τροφοδοτείς τη φωτιά με το να τσακωθείς αμέσως. Κάνε ένα βήμα πίσω και αξιολόγησε την κατάσταση. Αν αρχίσεις να αμύνεσαι, τότε πιθανόν ο άλλος να παρερμηνεύσει την αντίδρασή σου  ή θα θυμώσει ακόμα περισσότερο. 

Προσπάθησε να του μιλήσεις ήρεμα και να λύσετε μαζί την κατάσταση. Θέλεις να δημιουργήσεις έναν πιο στενό δεσμό μεταξύ σας και να διώξεις τον φόβο που έχει ο σύντροφός σου.

Δημιούργησε κάποια όρια

Το να βάζεις όρια με τον σύντροφό σου δεν είναι κάτι αρνητικό. Πολλές υγιείς σχέσεις δημιουργούν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα συναισθήματα κάθε ατόμου και τι είναι σημαντικό για τον κάθε σύντροφο.

Πρέπει να ξέρεις τι σου αρέσει και τι αντιπαθείς, με τι νιώθεις άνετα στη σχέση, τι είναι αυτό που σε φοβίζει και πώς θέλεις να σου φέρονται σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Στη συνέχεια, προσπάθησε να είσαι ξεκάθαρη για εσένα και τις ανάγκες που έχεις. 

Πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Dating Apps: 3 βήματα προς την επιτυχία

Her News b

Γιατί το να είσαι σε μια «τέλεια» σχέση δεν θα σε κάνει ποτέ ευτυχισμένη

Her News

Orange peel theory: Η νέα τάση που δείχνει πόσο προσπαθεί για τη σχέση ο συντροφός σου

HerNewskl