HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί το να είσαι σε μια «τέλεια» σχέση δεν θα σε κάνει ποτέ ευτυχισμένη

Η «τέλεια» σχέση έτσι όπως την έχουν πολλοί άνθρωποι στο μυαλό τους δεν μπορεί να υπάρξει. Πάντα θα υπάρχουν τσακωμοί, διαφωνίες, χαρές, αλλά και λύπες με τον σύντροφό μας.

Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, η ανθρώπινη φύση μας κάνει αχόρταγους. Δεν είμαστε ποτέ απόλυτα ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας, τους συντρόφους μας, το εισόδημά μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, τις δουλειές μας ή το σώμα μας. Ποτέ δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με ολόκληρη τη ζωή μας, και λόγω της ανθρώπινης φύσης μας, μπορεί να μην είμαστε ποτέ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μάθουμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Ωστόσο, δεν μας εξυπηρετεί το να προσποιούμαστε ότι ο έξω κόσμος φταίει πάντα για τη δυσαρέσκειά μας, όταν, πραγματικά, ο κόσμος δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει πλήρως εμάς ή τον σύντροφό μας.

Εδώ λοιπόν εξηγούμε γιατί το να είσαι σε μια «τέλεια» σχέση δεν θα σε κάνει ποτέ ευτυχισμένη.

1. Η εργασία στις εσωτερικές μας σκέψεις είναι μέρος του ταξιδιού μας για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι.

Πρέπει να είμαστε σε θέση, ουσιαστικά, να πούμε στη φύση μας ότι παρόλο που το ακούμε και το σεβόμαστε, το μυαλό μας, όχι η φύση μας, θα καθορίσει εάν είμαστε ικανοποιημένοι.

Η ικανότητα επιλογής της ευτυχίας είναι ο λόγος που βλέπουμε άτομα που ζουν με σοβαρούς αγώνες ζωής που είναι πολύ πιο ευτυχισμένα από κάποια που η ύπαρξη τους είναι πολύ πιο σταθερή.

2. Το να είσαι δυσαρεστημένη σε μια σχέση δεν ακυρώνει την ευτυχία

Είναι πάντα καλό το να εργαστούμε για να μειώσουμε τα αίτια της δυσαρέσκειάς μας στη σχέση. Πρέπει όμως να αποφασίσουμε ότι θα επιλέξουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. 

Η δυσαρέσκεια μας παρακινεί να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, να δημιουργήσουμε, να επιτύχουμε στη σχέση μας. 

3. Η δυσαρέσκεια είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ανθρωπιάς μας

Όλοι οι δημιουργικοί τύποι έχουν μια απαραίτητη δυσαρέσκεια με τη δουλειά τους που τους κάνει να προσπαθούν να τη βελτιώσουν. Μεγάλο μέρος της απαραίτητης δυσαρέσκειας στη ζωή μας μας οδηγεί σε κρίσιμες αλλαγές.

Αν νιώθατε ικανοποιήση με το να βγαίνατε με ακατάλληλους συντρόφους, δεν θα είχατε κανένα κίνητρο να βρείτε έναν κατάλληλο σύντροφο. Όταν τα ζευγάρια είναι δυσαρεστημένα με το επίπεδο οικειότητάς τους, αυτό το συναίσθημα μπορεί να τα οδηγήσει σε βελτιώσεις στην επικοινωνία και τη σύνδεση.

Πώς να σταματήσεις να έχεις εμμονή με κάποιον

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Η αγάπη που θέλεις δεν είναι αυτή που σου αξίζει

HerNewskl

Χρειάζεται ο εγωισμός σε μια σχέση;

Her News

Σχεδόν σχέσεις: Ξέχνα τι νιώθεις, θυμήσου τι αξίζεις!

Her News b