HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να φτιάξετε ένα μπαλκόνι φιλικό προς τα σκυλιά

Τα σκυλιά ειδικά το καλοκαίρι θέλουν να κάθονται με τις ώρες στο μπαλκόνι και να παίρνουν κι αυτά λίγη βιταμίνη D, κάνοντας ηλιοθεραπεία. Γι΄αυτό το μπαλκόνι, όπως και το σπίτι, πρέπει να είναι ένας ασφαλής χώρος για εξερεύνηση από τα σκυλιά σας.

Εδώ συγκεντρώσαμε ειδικές συμβουλές για τη δημιουργία του απόλυτου φιλικού χώρου προς τους σκύλους.

Δημιουργήστε δροσερά, σκιερά σημεία

Όταν ο ήλιος λάμπει, ο σκύλος σας θα θέλει να είναι στο μπαλκόνι όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά αν είστε κι εσείς έξω. Ωστόσο, καθώς οι σκύλοι μπορούν να ιδρώσουν μόνο μέσω των μαξιλαριών των ποδιών τους, είναι εύκολο για αυτούς να υπερθερμανθούν και δύσκολο να κρυώσουν. Ως εκ τούτου, η παροχή άφθονης σκιάς είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία τους στον ήλιο.

Σε ένα τμήμα από το μπαλκόνι δημιουργήστε μια φυσική σκιά με τη τέντα και με διάφορα φιλικά προς τα κατοικίδια φυτά. Τα τριαντάφυλλα, για παράδειγμα, είναι καλή επιλογή.

Τοποθετήστε ένα κρεβάτι στη σκιά και δημιουργήσετε το δικό τους μικρό κρησφύγετο τοποθετώντας ένα ριχτάρι πάνω από δύο έπιπλα ώστε να μπορούν να δροσιστούν κάτω από αυτό.

Επιλέξτε μη τοξικά φυτά

Μπορείτε ακόμα να έχετε έναν όμορφο κήπο αν έχετε σκύλο. Η επιλογή φυτών όπως είναι το τριαντάφυλλο, ο ηλίανθος και η καλέντουλα, παρουσιάζει πολύ μικρότερο κίνδυνο για τα σκυλιά. Οπότε με αυτόν τον τρόπο και το μπαλκόνι θα γίνει πιο όμορφο και το σκυλάκι σας θα χαίρεται.

Επιφάνειες φιλικές προς τα σκυλιά

Σκεφτείτε ποιες επιφάνειες θα χαρείτε να έχετε στο μπαλκόνι σας, αλλά εξετάστε να είναι φιλικές για τα σκυλιά. Για να προστατέψετε τα πόδια του σκύλου σας, επιλέξτε υλικά που δεν εκπέμπουν θερμότητα ή ερεθίζουν το δέρμα του.

Δημιουργήστε έναν κήπο για τα σκυλιά

Μπορείτε να φτιάξετε έναν μικρό κήπο για τα σκυλιά σας στο μπαλκόνι. Κλείστε  μια γωνία με έναν φράκτη, περιορίζοντας έτσι λίγο τον χώρο. Σε αυτό το κομμάτι τοποθετήστε τεχνητό χόρτο, που θα είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και φυσικά μην ξεχάσετε ένα μαξιλάρι, ένα σπιτάκι σκύλου και μπολ με νερό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έχετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας σε λάθος μέρος; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πού πρέπει πραγματικά να τοποθετηθεί

HerNews ka

Διακόσμηση σπιτιού: Πώς να συνδυάσετε το κλασικό μπλε

Her News

H Νάντια Μπουλέ μας ξεναγεί στην σικάτη μεζονέτα της

Her News b