HerNews.gr
Ψυχολογία

Πώς τα ρούχα αλλάζουν τη διάθεση που έχουμε

Πιθανότατα είναι αυτονόητο, αλλά τα ρούχα που φοράμε μπορεί να εκφράζουν συνειδητά ή υποσυνείδητα τη διάθεση που έχουμε. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τα ρούχα που θα βάλουν μια συγκεκριμένη μέρα, με βάση το πώς αισθάνονται. Αλλά αυτό μπορεί να λειτουργήσει κι αντίστροφα. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ολόκληρη τη διάθεσή σας να αλλάζει με βάση τα ρούχα που βγάζετε από την γκαρνταρόμπα σας; 

Διάθεση και ντύσιμο

Ίσως δεν κοιμηθήκατε πολύ ένα βράδυ, αλλά νιώθετε καλύτερα με το αγαπημένο σας vintage blazer το επόμενο πρωί. Ή ίσως είχατε μια πολύ άσχημη μέρα και το μόνο που χρειάζεται είναι το σωστό ριγέ πουκάμισο κι ένας καλός συνδυασμός με ένα παντελόνι για να νιώσετε ευπαρουσίαστες.

Οι επιλογές στα ρούχα σας μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές σας. 

Μάλλον υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ των ρούχων που φοράμε και της διάθεσης που έχουμε. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει συχνά με τόσο μικρούς τρόπους που μερικές φορές μπορεί να αγνοηθεί.

Γνωρίζουμε ότι η διάθεση που έχουμε μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές ρούχων για την ημέρα, καθώς συχνά ντυνόμαστε με τρόπους που ταιριάζουν με το mood μας. Η φροντίδα του εαυτού μας ή οι μικρές μας συνήθειες, όπως το ντύσιμο ή το μακιγιάζ, τείνουν να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αφήνουμε όταν νιώθουμε άγχος.

Οι επιλογές που κάνουμε για την γκαρνταρόμπα μας και τα ντυσίματά μας μπορούν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη συναισθηματική μας κατάσταση. 

Επίσης, η επίδραση του χρώματος στην ψυχική μας κατάσταση είναι καλά τεκμηριωμένη. Τα χρώματα μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από συναισθήματα. Μπορούν να μας κάνουν πιο χαρούμενες ή να μας αγχώσουν. Τα διαφορετικά χρώματα μπορούν να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο. Για παράδειγμα, το κόκκινο τείνει να είναι το πιο διεγερτικό χρώμα και έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την απόδοση σε εργασίες που προσανατολίζονται στη λεπτομέρεια.

Πώς η φαντασία μπορεί να βελτιώσει την ενσυναίσθηση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τοξικοί άνθρωποι: Μάθετε πως να τους εντοπίσετε και να τους διαχειριστείτε

Her News

Αρωματοθεραπεία: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Her News b

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο σας, όταν σταματήσετε το μακιγιάζ;

Her News