HerNews.gr
DECORNEWS

Διακόσμηση σπιτιού: Πώς να συνδυάσετε το κλασικό μπλε

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια χρώματα συνδυάζονται με το μπλε, η απάντηση είναι σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα! Το μπλε είναι ένας πραγματικός χαμαιλέοντας, ένα από τα πιο ευέλικτα χρώματα στην εργαλειοθήκη του σχεδιαστή.

Μπορεί να χαρίσει μια απαλή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μέχρι ένα πιο δυνατό αποτέλεσμα και μια αστική κομψότητα. Αυτό το χρώμα είναι παγκοσμίως αγαπημένο γιατί υπάρχει μια απόχρωση που ταιριάζει σε κάθε προσωπικότητα και σε κάθε στιλ.

Είτε έχετε αφοσιωθεί στο αληθινό μπλε, είτε στο αλαζοπράσινο ή το τιρκουάζ, μπορεί να αναρωτηθείτε ποια είναι τα συμπληρωματικά χρώματα για το μπλε. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για λίγη έμπνευση και ετοιμαστείτε να αγκαλιάσετε αυτούς τους συνδυασμούς που έχουν εγκριθεί από σχεδιαστές για το σπίτι σας.

Συμβουλές για το συνδυασμό χρωμάτων

Συνδυάστε με πιο ψυχρά χρώματα για μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Εξάλλου το μπλε θεωρείται συχνά ότι συνδυάζεται καλύτερα με άλλους ψυχρούς τόνους όπως πράσινο, γκρι και μοβ. Τα πιο ψυχρά χρώματα μπορούν να δώσουν στο δωμάτιό σας μια αίσθηση σταθερότητας κι ηρεμίας.

Συνδυάστε με πιο ζεστά χρώματα για ένα έντονο αισθητικά αποτέλεσμα. Για μεγαλύτερη αντίθεση και πιο τολμηρή εμφάνιση το μπλε μπορεί πραγματικά να παίξει καλά με ζεστά χρώματα όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο.

Έχετε ανοιχτό μυαλό. Υπάρχουν πολύ πιο όμορφες δυνατότητες διακόσμησης με μπλε από ό,τι φαντάζεστε. Μπορείτε για παράδειγμα να συνδυάσετε μια απόχρωση σκούρα με ματζέντα.

Ιδέες για συνδυασμούς με άλλα χρώματα

Συνδυάστε τον μπλε καναπέ σας με ένα υπέροχο χαλί σε μπορντό χρώμα. Μην φοβάστε να διακοσμήσετε με διάφορες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Η μονόχρωμη εμφάνιση είναι ήρεμη κι άνετη, ιδανική για χαλάρωση και διασκέδαση.

Επίσης ο συνδυασμός γαλαζιού και μουσταρδί φαίνεται σαν μια τολμηρή επιλογή, αλλά το ρίσκο αξίζει την ανταμοιβή. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτόν τον συνδυασμό στην τραπεζαρία του σπιτιού σας.

Ένα κίτρινο τραπεζομάντιλο λειτουργεί ως αναζωογονητικό κεντρικό κομμάτι, που έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το γαλάζιο.

Μια καλή ιδέα για την κουζίνα σας αν επιθυμείτε κάτι ήρεμο είναι να συνδυάσετε μαζί το λευκό, το καφέ και το μπλε.

Διαλέξτε ανοιχτό μπλε στα ντουλάπια με σκούρα καφέ δοκάρια για να τραβήξετε το βλέμμα προς τα πάνω.

Βάψτε τον πάγκο της κουζίνας με λευκό χρώμα για να υπάρξει ισορροπία στον χώρο.

Τέλος, το τιρκουάζ και το χρυσό είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων που είναι κομψός και παράλληλα μοντέρνος.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να επενδύσετε για ένα σαλόνι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 χρώματα που δεν πρέπει ποτέ να βάψετε ένα σκοτεινό δωμάτιο & τι θα επέλεγαν οι ειδικοί

HerNews ka

Λουλούδια: Πώς θα φτιάξεις και θα διατηρήσεις το τέλειο μπουκέτο

Her News

8 συμβουλές διακόσμησης για να έχεις καλύτερη διάθεση στο σπίτι

Her News