HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιά στον Κουβαρά: Προσήχθη αλλοδαπός – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Φωτιά στο Λουτράκι

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην φωτιά την Σαρωνίδα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, ενώ έχει προχωρήσει στην προσαγωγή αλλοδαπού, ως ύποπτο για την φωτιά στον Κουβαρά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, σε εξέλιξη είναι τέσσερα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, η κατάσταση στο μέτωπο της Σαρωνίδας είναι πολύ καλύτερη, ενώ συνολικά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα, 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα, συνδράμουν 20 άτομα από το ΓΕΕΘΑ με πεζοπόρο τμήμα, το Λιμενικό με 4 φουσκωτά και δύο αλιευτικά που είναι σε εγρήγορση για τυχόν επέμβαση στην Παλαιά Φωκαία.

Επίσης συμμετέχει μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και μεγάλος αριθμός υδροφόρων οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Η φωτιά στη Σαρωνίδα όλα δείχνουν πως σύντομα θα οριοθετηθεί καθώς έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων στην περιοχή.

Οπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς έκαψε γη 12 χιλιομέτρων μέσα σε δύο ώρες, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η Πολιτική Προστασία χρειάστηκε να στείλει 5 μηνύματα με το 112 για προληπτικά μέτρα ή εκκένωση περιοχών προς τους κατοίκους.

Το βάρος έχει πέσει στα Δερβενοχώρια, αλλά και το Καμπαρέλι όπου επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 30 υδροφόρα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Το νέο σποτ του ΚΚΕ: «Με καρδιά, με μυαλό, για ΚΚΕ πιο δυνατό»

Her News

Γιάννης Χαρούλης: Μια διαφορετική συναυλία στο ΠΑΓΝΗ για τα παιδιά

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης για την έξοδο από την Ενισχυμένη Εποπτεία: Τέλος στα μνημόνια, κλείνει 12ετής κύκλος που έφερε πόνο

Her News