HerNews.gr
Social News

Σπύρος Φωκάς: Σε πανικό ο ηθοποιός και η σύζυγός του που είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν το σπίτι τους – «Παναγιά μου, βοήθησέ μας»

Ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του, Λίλιαν, ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους, που χθες Δευτέρα 17 Ιουλίου, είδαν τις φλόγες να βρίσκονται σε επικίνδυνη απόσταση από το σπίτι τους, που βρίσκεται στην περιοχή του Καλαμακίου.

Το ζευγάρι είχε έτοιμα σε μια βαλίτσα μερικά απαραίτητα πράγματα τους και ήταν σε επιφυλακή αν χρειαστεί να εκκενώσουν το σπίτι τους, ύστερα κι από το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

«Έχουμε ετοιμάσει τα πράγματά μας και ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε η Λίλιαν Φωκά, στην εφημερίδα «Espresso», αφού είχε δει από πολύ νωρίς τη φωτιά να καίει τα πάντα στην περιοχή Καλλιθέα Κορινθίας.

Στιγμές πανικού για τον Σπύρο Φωκά και την σύζυγό του

Νωρίτερα είχε δημοσιεύσει στο Facebook φωτογραφίες με τις φλόγες που φαίνονταν από το σπίτι τους, γράφοντας: «Παναγία μου, βοήθησέ μας!».

Xθες Δευτέρα 17 Ιουλίου ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι που η Πολιτική Προστασία του υπουργείου έδωσε σήμα για εκκένωση όλων των περιοχών που βρίσκονται κοντά στους Αγίους Θεοδώρους. Τότε η  Λίλιαν έντυσε τον Σπύρο Φωκά, που αντιμετωπίζει μερικά σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, ετοίμασε και τα πράγματά τους και περίμεναν νεότερα για την τεράστια πυρκαγιά που έκαψε τόσο μεγάλες εκτάσεις στο Λουτράκι Κορινθίας. Όπως είναι γνωστό, το ζευγάρι, εδώ και αρκετά χρόνια, μένει στην περιοχή σε ένα φτωχικό σπίτι, μέσα στο οποίο ο μεγάλος ηθοποιός έχει όλα του τα υπάρχοντα.

«Από το μπαλκόνι βλέπουμε πυκνούς καπνούς. Περιμένουμε το σήμα από την Αστυνομία ώστε να πάρουμε το ασθενοφόρο και να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Σπύρος πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα άλλο μέσο» εξομολογήθηκε με συγκίνηση η σύζυγός του στην εφημερίδα.

«Τη νύχτα προβλέπεται εγώ να τη βγάλω στην πολυθρόνα για παν ενδεχόμενο κινδύνου και, όταν δούμε τα σκούρα, να ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου να έρθουν να μας πάρουν. Δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι αποπνικτική» ανέφερε η Λίλιαν Φωκά, ενώ δεν έκρυψε ότι πολλές φορές προσευχήθηκε για να μην πλησιάσουν οι φλόγες στο μοναδικό μικρό σπιτάκι που έχουν. «Αν γίνει κανένα κακό και καεί και αυτό, θα είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι» τόνισε.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα – Σε εξέλιξη πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ιωάννα Μαλέσκου: Είναι αυτός ο εκπαιδευτής σκύλων που είναι σε σχέση;

Her News b

Σπύρος Παπαδόπουλος: Από ένα σημείο και μετά δεν ήλεγχα το “Στην Υγειά μας”

Her News b

Η Ελένη Μενεγάκη αναπολεί το εξωτικό της ταξίδι στη Ζανζιβάρη

Her News b