HerNews.gr
Ελλάδα

Έντονη ανησυχία για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών: Το «κοκτέιλ» Hot, Dry, Windy και οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» (Χάρτες)

Για σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου, αλλά και για αύριο, είναι πολύ υψηλή η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στο Αιγαίο, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τοπικά στη Δυτική Πελοπόννησο, σύμφωνα με το meteo.

Αιτία των πολύ δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελούν οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι (6-7 bf, τοπικά 8 bf) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, σε συνδυασμό με τις πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο, για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, τύπο καιρού Hot – Dry – Windy.

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένουμε την υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική (κυρίως ανατολικά), Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Νάξο και Κρήτη.

Υψηλότερη επικινδυνότητα

Για τη Τετάρτη αναμένεται υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σκύρο, Σάμο σε Δ. και Ν. Κρήτη. Κατά τόπους υψηλή επικινδυνότητα αναμένουμε σε Δ. Στερεά, Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κυκλάδες και Ρόδο.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

«Καμπανάκι» Τσελέντη για μεγάλο σεισμό από τις Αλκυονίδες μεσα στην επόμενη 5ετία

Her News

Σχολεία: Σήμερα η πρεμιέρα – Τι χρειάζεται για να προσέλθουν στις αίθουσες – Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Her News b

Πώς είναι το ανθρώπινο χωριό στη σελήνη;

Her News