HerNews.gr
Ελλάδα

Γιάννης Καλλιάνος: «Ο φετινός Ιούλιος για την Ελλάδα θα αποδειχθεί ένας εκ των θερμότερων της τελευταίας 10ετίας»

Ο καύσωνας που μόλις ξεκίνησε θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο σενάριο, ενώ όπως δηλώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, από σήμερα 19/7 και στη συνέχεια εισερχόμαστε σε μια πολύ θερμή περίοδο η οποία όμως θα είναι ιδιαίτερα μακρά.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

“Αν επίσης αναλογιστεί κανείς ότι από την προηγούμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου μπήκαμε σε θερμή περίοδο και ότι μέχρι περίπου τα τέλη του Ιουλίου θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί εύκολα να βγει το συμπέρασμα ότι μετά από αρκετά χρόνια θα μας απασχολήσει ένας τόσο παρατεταμένος καύσωνας.
Χρειάζεται περίσσεια υπομονή και ασφαλώς προσοχή από τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας. Ο φετινός Ιούλιος για την Ελλάδα θα αποδειχθεί ένας εκ των θερμότερων της τελευταίας 10ετίας”.
Ενδεικτικά σας αναφέρω τις μέγιστες θερμοκρασίες της Αττικής για τις επόμενες ημέρες :
Πέμπτη 20/7 : 40-41°C
Παρασκευή 21/7 : 41°C
Σάββατο 22/7 : 42°C
Κυριακή 23/7 : 43-44°C
ΟΗΕ: Ο καύσωνας στη Μεσόγειο αναμένεται να ενταθεί με νέα ρεκόρ  θερμοκρασιών - Ειδική αναφορά στην Ελλάδα - ertnews.gr
Και συνεχίζει λέγοντας: “Τα βράδια όπως είναι φυσιολογικό θα επικρατεί επίσης ζέστη με τον υδράργυρο να μην καταφέρνει να υποχωρεί κάτω από τους 29-30°C.
Μια μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα 24/7 με μια πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού και μεγάλη επικινδυνότητα για πυρκαγιές, αλλά από την Τρίτη 25/7 θα ξεκινήσει και πάλι να ανεβαίνει. Το που θα φτάσει από τη νέα εβδομάδα ακόμη δεν το γνωρίζουμε.
Καύσωνας «Κλέων»: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πότε θα φτάσει τους 44  βαθμούς η θερμοκρασίαΕιδικά δε, σε ευπαθείς πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρίσκονται μακριά από θάλασσες, υπάρχει το ενδεχόμενο -τις επόμενες ημέρες- να σημειωθούν και θερμοκρασίες άνω των 44°C”.

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με ορούς ο σταθμάρχης που έφυγε νωρίτερα – Πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 15.000 ευρώ

HerNews ka

Κακοκαιρία «EVA»: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» – Επί ποδός η Πολιτική Προστασία

Her News b

Θρήνος στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη: Τραγικές φιγούρες οι γονείς του – Υποβασταζόμενη η σύντροφός του – Ολοκληρώθηκε η τελετή

HerNews ka