HerNews.gr
Beauty

Μυστικά για να κάνεις απαλές τις σκασμένες φτέρνες

Οι σκασμένες φτέρνες σίγουρα είναι κάτι που δεν θα σας αρέσει αισθητικά, αλλά μπορεί και να σας δημιουργεί λίγη ενόχληση ή πόνο. Σίγουρα όμως υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε αυτή την κατάσταση.

Αντιμετωπίστε τις σκασμένες φτέρνες

Η υγρασία που είναι ένα χαρακτηριστικό όχι μόνο του καλοκαιριού, αλλά και του χειμώνα, έχει άμεσες συνέπειες στην επιδερμίδα. Δεδομένου ότι αυτές τις περιόδους του χρόνου η σχετική υγρασία του αέρα πέφτει, το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο. 

Ωστόσο, η πρόληψη παρουσιάζεται με απλά μέτρα που μπορούν να πραγματοποιούνται καθημερινά. Αποφύγετε να περπατάτε συνεχώς ξυπόλυτες. Το δέρμα που είναι πιο εκτεθειμένο σε ακαθαρσίες και σκόνη θα στεγνώσει πιο γρήγορα. Επιλέξτε παπούτσια που δεν συμπιέζουν πολύ τα πόδια, ούτε όμως δυσκολεύουν την κυκλοφορία.

Αποφύγετε να εκθέτετε τα πόδια σας απευθείας σε πηγές θερμότητας, καθώς οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας ενθαρρύνουν την εμφάνιση ζημιάς.

Η συνήθεια της απολέπισης των ποδιών είναι αρκετά σημαντική με την έννοια ότι αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και κάνει μια πιο λεία επιφάνεια. Ωστόσο, η υπερβολική απολέπιση αυξάνει την ευαισθησία της φτέρνας.

Επομένως, η καλύτερη επιλογή είναι να περιποιείστε τα πόδια σας μόνο μία ή δύο φορές το μήνα, επιλέγοντας, για παράδειγμα, μια κρέμα απολέπισης αντί για το παραδοσιακό scrub. Ομοίως, είναι απαραίτητο να συνεχίσετε τη ρουτίνα περιποίησης με ενυδατική κρέμα.

Άλλες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν είναι να καταναλώνετε άφθονα υγρά για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Επίσης προτιμήστε βαμβακερές κάλτσες.

Κάντε το μασάζ στα πόδια σας συνήθεια. Όχι μόνο θα δημιουργήσει μια χαλαρωτική στιγμή, αλλά θα αυξήσει και τη θερμοκρασία των ποδιών σας.

Διαλέξτε μια κρέμα για τα πόδια που θα έχει αναπλαστική δράση, αν έχετε σκασμένες φτέρνες. Μια τέτοια φόρμουλα θα είναι πλούσια και μαλακτική και θα θρέψει σε βάθος το δέρμα σας.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sydney Sweeney: Έκοψε τα πολύ μακριά της και είναι πραγματικά εντυπωσιακή

HerNewskl

Jennifer Aniston: Aποκάλυψε τα μυστικά της skincare ρουτίνας της!

HerNewskl

Marilyn Bob: Γίνεται ξανά trend μετά από πολλά χρόνια!

HerNewskl