HerNews.gr
Παιδί

5 Τρόποι για να κάνετε το μπάνιο του μωρού σας διασκεδαστικό

Το μπάνιο του μωρού μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για δέσιμο μητέρας και παιδιού. Είναι μια ευκαιρία να ηρεμήσετε ένα κουρασμένο ή αναστατωμένο μωρό και να το χαλαρώσετε πριν τον ύπνο. Το να είναι βυθισμένο σε ζεστό νερό είναι πολύ καταπραϋντικό για ένα μωρό.

Το μπάνιο είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να διασκεδάσει και να μάθει ένα μωρό σε ένα συναρπαστικό και πολυαισθητηριακό περιβάλλον. Ακολουθούν 5 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο του μωρού πιο ευχάριστο τόσο για εσάς, όσο και για το μωρό σας.

Τραγούδι

Το να τραγουδάτε στο μωρό σας όταν είναι στο μπάνιο (ή οποιαδήποτε στιγμή) το βοηθά να εξοικειωθεί περισσότερο με τη φωνή σας και να αναπτύξει τις δεξιότητες ομιλίας και γλώσσας. Ακόμα κι αν δεν είστε τέλειες, το μωρό σας θα λατρέψει να ακούει τη φωνή σας. Χτυπήστε παλαμάκια για να του μάθετε τον ρυθμό.

Ομιλία

Προσδιορίζοντας κάθε μέρος του σώματος στο πλύσιμο θα βοηθήσει το λεξιλόγιο του μωρού σας να αναπτυχθεί. Μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε τα μεγαλύτερα μωρά και τα νήπια και να τονώσετε τη φαντασία τους λέγοντάς τους ιστορίες, ενώ είναι στο μπάνιο.

Φυσαλίδες

Τα μωρά λατρεύουν τις φυσαλίδες! Το να παρακολουθούν φυσαλίδες να επιπλέουν στο νερό και να τις βλέπουν να σκάνε τους συναρπάζει.

Παιχνίδια

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία παιχνιδιών που διατίθενται για να διασκεδάζουν το μωρό σας στο μπάνιο, πολλά από αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του μωρού σας. Τα δοχεία και τα φλιτζάνια θα διδάξουν στο μωρό σας να γεμίζει και να χύνει, ενώ οι λαστιχένιες πάπιες και οι βάρκες θα του δείξουν πώς επιπλέουν τα πράγματα.

Ζωγραφική

Αφήστε το μωρό σας να διοχετεύσει τον εσωτερικό του Πικάσο, δίνοντάς του μπογιές ειδικές για μπάνιο. Σίγουρα θα βοηθήσετε τις δημιουργικές και κινητικές του δεξιότητες. Το παιχνίδι στο μπάνιο σημαίνει λιγότερο καλλιτεχνικό χάος στο σπίτι, κάτι που είναι ευχάριστο νέο για όλους τους γονείς!

Πώς να ντύσετε το μωρό σας για έναν άνετο ύπνο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να διαχειριστεί τον θυμό του

Her News

Γιατί πρέπει να ξεκινήσει το παιδί σου χορό!

Her News

Social Media: Μπορώ να κοινοποιώ με ασφάλεια φωτογραφίες των παιδιών μου;

Her News b