HerNews.gr
Health

Ο ρόλος της διατροφής στην επαναφορά της υγείας

Ο ρόλος της διατροφής στην επαναφορά της υγείας μας, είναι πολύ σημαντικός. Γι’ αυτό όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερη προσοχή και χρόνο δίνω στο σώμα μου και τις ανάγκες του. Υποθέτω ότι αυτό είναι κάτι πολύ φυσικό, αφού γνωρίζεις καλύτερα το σώμα σου κάθε χρόνο που ζεις.

Γράφει η δημοσιογράφος Εύη Μακαβέλου

Ένα από τα μαθήματα που έπρεπε να μάθω λοιπόν με τον δύσκολο τρόπο ήταν η τεράστια επίδραση της διατροφής μου στη συνολική μου ευεξία. Μετά από αρκετούς μήνες εξαιρετικά χαμηλής ενέργειας, οι συνθήκες με τις οποία ζούσα άρχισαν να έχουν επιδράσεις στην υγεία μου. Ήξερα λοιπόν ότι ήταν καιρός  να αλλάξω κάτι.

Τότε, ζήτησα τη βοήθεια αρκετών εξειδικευμένων γιατρών, οι οποίοι πάντα έδιναν εξαιρετικές συμβουλές. Όμως η διατροφή ήταν το μυστικό για να γίνει μια ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο, που θα είχε διάρκεια.

Αφού τήρησα κάποιους διατροφικούς κανόνες για έναν μήνα, ένιωσα εντελώς νέος άνθρωπος και καλύτερη από ποτέ. 

Διατροφική αλλαγή και υγεία

Ένα από τα μεγαλύτερα διδάγματα από αυτή τη διατροφική αλλαγή ήταν ότι συνειδητοποίησα ότι το σώμα μου έχει ό,τι χρειάζεται για να αυτοθεραπευθεί. Απλά πρέπει να ξέρουμε πώς να υποστηρίξουμε καλύτερα αυτή τη διαδικασία. Από τότε, το ενδιαφέρον μου για τη διατροφή και τη σημασία των μικροθρεπτικών συστατικών έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Έχω μάθει πολλά για το πώς ορισμένες τροφές είναι πιο ωφέλιμες για μένα από άλλες.

Ποτέ δεν ήμουν φανατική οπαδός των διαιτών και δεν θυμάμαι κάποια στιγμή που πραγματικά «κόλλησα» σε μία. Επομένως δεν θεωρώ αυτή τη διατροφική αλλαγή που έκανα ως «δίαιτα». Αλλά, περισσότερο ως έναν γενικό τρόπο διατροφής που έχω εφαρμόσει στην καθημερινή μου ζωή.

Βέβαια δεν θα αναφερθώ περαιτέρω στο τι διατροφή ακολουθώ εγώ προσωπικά, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και σίγουρα δεν είμαι κάποια ειδικός.

Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε χρόνο για να δούμε ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στην υγεία μας. Έχει μεγάλη σημασία, ειδικά όσο μεγαλώνουμε, να ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του.

Τροφές που δίνουν ενέργεια για να συνεχίσουμε την ημέρα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 λόγοι για να τρως σοκολάτα κάθε μέρα

Her News b

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού

Her News

Μπορεί μια διατροφή να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο;

Her News