HerNews.gr
Beauty

Πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας στις αλλαγές θερμοκρασίας;

Το δέρμα σας έχει πάχος μόνο μερικά χιλιοστά, ωστόσο είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα. Μας καλύπτει από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών μας και λειτουργεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε τραυματισμούς και ερεθισμούς. Το δέρμα χρησιμεύει επίσης ως ο φυσικός θερμοστάτης του σώματος. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία μέσω της συστολής των αιμοφόρων αγγείων και της διαδικασίας της εφίδρωσης.

Με απλά λόγια, το δέρμα δεν είναι απλώς ένα όμορφο πρόσωπο. Για να συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να το διατηρείτε υγιές. Εδώ ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές από τις καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει η επιδερμίδα σας.

1. Πιο δροσερός καιρός με χαμηλή υγρασία

Τα επίπεδα υγρασίας πέφτουν κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη υγρασία στην ατμόσφαιρα. Αυτός ο ξηρότερος, πιο κρύος αέρας μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο δέρμα. Προκαλεί ξεφλούδισμα και ξηρά μπαλώματα και μπορεί να επιδεινώσει το ήδη ευαίσθητο ή με τάση ατοπίας δέρμα. Τι μπορείτε να κάνετε; Αλλάξτε την ελαφριά καλοκαιρινή σας ενυδατική κρέμα με κάτι εξαιρετικά πλούσιο, θρεπτικό και κρεμώδες.

2. Καλοριφέρ

Αυτό το πρόβλημα με τη χαμηλή υγρασία επιδεινώνεται τη στιγμή που ανεβάζετε τη θερμοκρασία στα καλοριφέρ σας. Η κεντρική θέρμανση μπορεί να προκαλέσει απίστευτη αφυδάτωση και να οδηγήσει σε κοκκινίλες και ξηρότητα. Τώρα, δεν σας προτείνουμε να κάθεστε σε ένα ιγκλού όλο το χειμώνα, αλλά είναι σημαντικό να δώσετε στο δέρμα περισσότερη ενυδάτωση, μέσω μιας κατάλληλης κρέμας.

3. Ζέστη

Οι υψηλές θερμοκρασίες και το φως του ήλιου σε αυτήν την κρουαζιέρα, την παραλία ή το νησί θα σοκάρουν κάπως το δέρμα σας που στερείται βιταμίνης D. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας μερικά αντηλιακά με δείκτη προστασίας SPF 50+. Επίσης μια απαλή κρέμα προσώπου θα προστατέψει το δέρμα και μπορεί να δώσει και ματ όψη. Μην ξεχνάτε κι ένα προϊόν after sun για να δώσετε πραγματικά στο δέρμα σας αυτό που του αξίζει.

Ιαματικό νερό: Οφέλη ομορφιάς και φροντίδας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αντιγήρανση: Η κατάλληλη φροντίδα για το ώριμο δέρμα

Her News

Μαύρα νύχια: Κομψές ιδέες μανικιούρ για κάθε εποχή

Her News

Kendall Jenner: Το beauty gadget που τονώνει την επιδερμίδα της!

HerNewskl