HerNews.gr
Health

Τελικά πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Όλοι ακούμε πολλά χρόνια τώρα ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Είναι όμως πράγματι αυτό σωστό; Είτε ισχύει, είτε όχι, ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι το γεγονός ότι το να παραμένουμε σωστά ενυδατωμένοι είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για το σώμα και την υγεία μας.

Η ενυδάτωση είναι σημαντική όλο τον χρόνο κι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή όταν η ζέστη του καλοκαιριού φτάνει στα ύψη. Χωρίς την κατάλληλη ενυδάτωση, θα είστε πιο ευαίσθητοι στην κούραση και την αφυδάτωση. Ειδικά εάν ασχολείστε με υπαίθριες δραστηριότητες, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως η θερμοπληξία.

Ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη για το πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Φύλο

Τα συνιστώμενα επίπεδα πρόσληψης νερού εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθος του σώματος, τη μυϊκή μάζα και το φύλο. Οι άντρες συνήθως χρειάζονται περισσότερα υγρά από εμάς τις γυναίκες επειδή τείνουν να έχουν λιγότερο λιπώδη ιστό.

Σωματικό βάρος

Συνήθως, όσα περισσότερα κιλά είναι κάποιος, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται για να ενυδατωθεί σωστά. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η υψηλότερη συνολική κατανάλωση νερού και τροφών που περιέχουν νερό, όπως φρούτα και λαχανικά, μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους.

Κλίμα

Ζώντας σε ζεστό ή υγρό κλίμα ή σε μεγαλύτερο υψόμετρο σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό.

Δραστηριότητα

Όποιος γυμνάζεται σε τακτική βάση πρέπει να πίνει περισσότερο νερό από κάποιον που κάνει καθιστική ζωή. Η μη αύξηση της πρόσληψης υγρών ώστε να ταιριάζει με το πρόγραμμα άσκησής σας μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες, ειδικά όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός.

Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλούν αφυδάτωση ή να επηρεάζουν το πόση ποσότητα νερού που πρέπει ή δεν πρέπει να έχει κάποιος. Υπάρχουν ορισμένα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης. Μπορεί και να απαιτούν αυξημένη πρόσληψη υγρών, επομένως είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για τυχόν ειδικές οδηγίες.

5 Τροφές που θα σας βοηθήσουν να έχετε καθαρό δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 Λόγοι για να ξυπνάς στις 5 το πρωί

Her News

5 Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε ευκολότερα

Her News

Μέλι: Ποια τα οφέλη του & που βοηθούν

Her News b