HerNews.gr
Health

5 Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε ευκολότερα

Το πρωινό ξύπνημα η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύει αρκετούς ανθρώπους. Εσείς ξυπνάτε εύκολα με το πρώτο ξυπνητήρι ή χρειάζεστε λίγη ώρα στο κρεβάτι για χουζούρεμα;

Ακόμα κι αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, μπορείτε να μάθετε να αγαπάτε το πρωινό ξύπνημα. Μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σας μπορούν να κάνουν την διαφορά, ώστε να νιώθετε έτοιμες για την υπόλοιπη ημέρα.

Μοιραζόμαστε μαζί σας 5 συνήθειες, που αν τις υιοθετήσετε θα δείτε ότι θα ξυπνάτε πολύ πιο εύκολα.

1. Αποφύγετε να πατήσετε το κουμπί αναβολής

Μερικά επιπλέον λεπτά ύπνου μπορεί να είναι ελκυστικά, αλλά αν αντισταθείτε στον πειρασμό θα σας διευκολύνει να σηκωθείτε. Η αδράνεια ύπνου μπορεί να διαρκέσει δύο έως τέσσερις ώρες, καθιστώντας αυτά τα δέκα έως είκοσι επιπλέον λεπτά λιγότερο ελκυστικά αν σκεφτείτε ολόκληρη την ημέρα σας.

2. Εκθέστε τον εαυτό σας σε έντονο φως

Το σώμα σας χρειάζεται φυσικό φως για να επαναφέρει το εσωτερικό σας ρολόι. Ξεκινήστε τη μέρα σας ανοίγοντας τις κουρτίνες. Όμως η άμεση έκθεση στο ηλιακό φως είναι η καλύτερη. Μέσα σε μια ώρα μετά το ξύπνημα, προσπαθήστε να βγείτε έξω για μια βόλτα ή να πάρετε το πρωινό σας στο μπαλκόνι.

3. Πιείτε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Όχι μόνο τα φυσικά σάκχαρα στον χυμό πορτοκαλιού είναι πολύ καλά, αλλά το λαμπερό χρώμα του μπορεί να τονώσει τη συγκέντρωση και να αυξήσει την ενέργεια. 

4. Πιείτε δύο ποτήρια νερό

Σίγουρα όταν ξυπνάτε, θα πρέπει να ενυδατωθείτε μετά από τόσες ώρες που είστε χωρίς νερό. Το νερό μπορεί να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες του σώματός σας λειτουργούν αποτελεσματικά. Ξεκινώντας τη μέρα με δύο ποτήρια νερό θα σας κρατήσουν ενυδατωμένη και θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ξύπνιες.

5. Κάντε διατάσεις

Μετά από έξι έως οκτώ ώρες ακινησίας, το σώμα μας χρειάζεται να κινηθεί. Προσθέστε διατάσεις στην πρωινή σας ρουτίνα για να μειώσετε τη δυσκαμψία. Βοηθάνε να ξυπνήσει το σώμα σας ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας τον πόνο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 τρόποι για να ενισχύσετε άμεσα τον μεταβολισμό σας

HerNews ka

Τα φυτικά γάλατα που ενισχύουν την μακροζωία

Her News

Η άσκηση μόνο για τρία δευτερόλεπτα μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας, σύμφωνα με μελέτη

Her News